Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsvattenfall tog kvinnor och barn

Annons

Störtfloder i vattenfall i Trang har tagit uppemot 40 liv, uppger thailändska myndigheter. Ungefär hälften av dödsoffren vid de populära utflyktsmålen var barn.

Sökandet i djungelområdet i den sydthailändska provinsen hann inte så långt i lördags, då tidiga monsunregn fick vattenmängderna i fallen att plötsligt öka explosionsartat. På söndagen hittades i stort sett bara lik, inga överlevande.

Nästan inga av offren var vuxna män. De flesta var kvinnor och barn som badade nedanför fallen när katastrofen slog till. Fallen Sairung och Prai Sawan är populära utflyktsmål, särskilt nu under det buddhistiska nyårsfirandet.

Myndighetskällor sade till Reuters på söndagskvällen att antalet döda kommit upp i 39. Av dem var uppemot hälften barn. Tiotals personer skadades.

Fallen är kända även för utländska besökare i provinsen Trang, ett 70-tal mil söder om Bangkok. Nu är det dock sent på chartersäsongen, varför det mest är thailändare som besöker fallen. Bara ett av offren har konstaterats vara utlänning, från Laos.

TT

Mer läsning

Annons