Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

SKATTLÖSBERG. Jan Karlsson avled den 19 juni i en ålder av 57 år. Det innebar att han tillbringade 57 år i den by där han föddes.

Han var något av byns nav som det mesta kretsade kring. Sedan 1981 var han gift med Elsie-Marie och sammanlagt fick de 38 år tillsammans.

Janne drev ett litet jordbruk och arbetade från och till i skogen. Gården hade och har fortfarande några djur, framför allt för att hålla landskapet öppet.

Han var anställd av länsstyrelsen som tillsynsman av naturreservatet. Under senare tid har han på Bygdegillets uppdrag arbetat med restaureringen av Hobergs kvarn.

Hembyn låg honom mycket nära om hjärtat i stort och smått. Gällde det till exempel att ordna soptunnor i byn eller skotta snö vid bystugan, så ordnade Janne saken. Han var vice ordförande i Bygdegillet.

Älgjakten missade han inte och han var också intresserad av småviltsjakt.

Närmast sörjande är makan, två söner med familjer och två barnbarn.

ÄLVDALEN. Johan Back, Lillåsen, har avlidit vid en ålder av 96 år. Han var född och uppvuxen i Klitten. Under sin yrkesverksamma tid arbetade han i skogen. Även ledig tid tillbringade Johan Back helst i skog och mark och då gärna med jakt och fiske. Hans närmaste är hustrun Sigrid och tre barn med familjer.

Mer läsning

Annons