Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRANGÄRDE. Harald Andersson avled den 31 maj i en ålder av 86 år. Harald jobbade i många år vid Grangärde ångsåg. Tidigare har han även varit diamantborrare.

Harald tyckte mycket om att vara i skogen och att hugga ved.

Närmast sörjande är maka, barn och barnbarn.

LUDVIKA. Anders Lissdaniels avled den 23 maj i en ålder av 85 år. Han var bördig från Häradsbygden i Leksand. Genom studier vid Karlskoga praktiska läroverk utbildade han sig till byggnadsverkmästare. Därefter arbetade han som byggnadsverkmästare och förrådsförvaltare vid firman Anders Diös.

1949 gifte han sig med Astrid och har sedan dess bott i Ludvika. På fritiden vistades han gärna i sommarstugan och tyckte även om att snickra.

Närmast sörjande är makan Astrid, sonen Torbjörn i Sollentuna, samt en syster med familj.

LUDVIKA. Märta Lundberg avled den 1 juni i en ålder av nyss fyllda 93 år. Hon var bördig från Ludvika, närmare bestämt Östansbo där hon var den äldsta i en syskonskara om tre systrar. Efter folkskolan började hon arbeta och som brukligt var på den tiden fick hon tjänst i köket i familj. Det var hos fröken Wennerlund som snart upptäckte Märtas talang för att sy och det blev hennes sysselsättning.

1934 gifte hon sig med Gustav som arbetade vid Asea. Själv ägnade hon sig åt hemsömnad och senare åt ändringssömnad för Boråsboden. Märta Lundberg har även arbetat i Konsum Östansbo och vid systembolaget där hon var anställd fram till sin pension.

Familjen bodde tidigare i ett hus vid Lostigen. Märta, som blev änka 1965, har sedan bott i en lägenhet på Eriksgatan. Den sista tiden vistades hon på Lingongården.

Som pensionär har hon levt ett aktivt liv. Hon var medlem i båda pensionärsföreningarna, spelade bridge, läste engelska och var också ledare för en grupp inom pensionärsgymnastiken.

Dessutom besökte hon Australien vid två tillfällen där hon hade en barndomskamrat. Kamraten flyttade när hon var elva år, men de har under årens lopp haft brevkontakt med varandra. Som pensionär med nyvunna kunskaper i engelska flög hon således, på egen hand, till andra sidan jorden och träffade sin kamrat på nytt.

Närmast sörjande är dottern med familj, barnbarn, barnbarnsbarn samt en syster.

RÄTTVIK. Lennart Westh avled den 2 juni, 81 år gammal. Lennart Westh föddes i Bingsjö. Han arbetade under 50 år som busschaufför för Wasatrafik. Lennart Westh var intresserad av fiske i fjällsjöar både sommar och vintertid.

Lennart Westh ordnade fiskeresor med buss. Han deltog vid vår och höstmarknaden i Rättvik och han hjälpte till med affären Lerdalia.

Närmast sörjande är en dotter med familj.

VÄSTERÅS. Kyrkoherde Gunnar Forsell har avlidit i en ålder av 82 år. Han var född och uppvuxen i Andersbo, Bjursås.

Som fjortonåring kom han till Fjellstedtska skolan i Uppsala, där han tog studenten. Han fortsatte sina studier och prästvigdes i Västerås 1951, där han också påbörjade sin prästbana.

1954 kom Gunnar till Surahammar för att två år senare flytta till Dalarna, där han tjänstgjorde sex år i Rättvik och sju år i Grängesberg. 1968 flyttade han tillbaka till Västmanland där han blev kyrkoherde i Irsta utanför Västerås, en tjänst han behöll till 1985.

Därefter blev han kaplan vid Pastoralinstitutet. Då han gått en psykoterapeututbildning arbetade han även vid St. Lukasstiftelsen i Västerås med själavård och familjerådgivning. Gunnar tjänstgjorde också några år vid Lekmannaskolan för blivande präster i Sigtuna.

Fram till december förra året ställde han med jämna mellanrum upp som gårdspräst vid Stiftsgården i Rättvik.

Gunnar var mycket intresserad av musik och var bland annat sångare i Irsta kyrkokör. Ett annat intresse var litteratur. Inte minst var Gunnar beredd till samtal och att stötta sina medmänniskor.

Närmast sörjande är maka och två söner i Västerås samt en syster i Bjursås.

Mer läsning

Annons