Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRANGÄRDE. Harald Andersson, Gärdsveden, avled den 31 maj i en ålder av 86 år. Han var född på Gärdsveden och har sedan bott kvar i hembygden. I yngre år var han diamantborrare, men blev sedan anställd vid Grangärde Ångsåg. När Harald gick i pension tillhörde han veteranerna vid sågen.

På fritiden skötte han underhållet av hemmet. Han tyckte också om att vara ute i skogen, gärna med yxan för att hugga ved. 1951 gifte han sig med Mait.

Närmast anhöriga är makan samt dottern och sonen med familjer.

GRÄNGESBERG. Gunnar Hellengren, Granliden, avled den 4 juni i en ålder av 83 år. Han var född i Grängesberg och bodde på hemorten större delen av sitt liv. Efter folkskolan gick han realskolan i Ludvika och arbetade sedan en kortare tid vid Grängesbergsbolaget.

Därefter flyttade han till Stockholm för studier vid en handelsskola. Gunnar anställdes sedan vid Gustavsbergs porslinsfabrik, men valde ganska snart att återvända till hembygden och Grängesbergsbolaget. Hans arbetsplats blev gruvkontoret ända fram till pensioneringen. Efter återkomsten till Grängesberg gifte han sig 1951 med Lilly.

Gunnar Hellengren var en glad och positiv person. Han var också en friluftsmänniska, trivdes med att vandra i naturen och att fiska. Det sistnämnda intresset medförde att han var medlem i ortens sportfiskeklubb. Han var också medlem i Grängesbergs hembygdsgille.

Närmast sörjande är makan, dottern, barnbarn och barnbarnsbarn.

VANSBRO. Karl Afredsson , Vansbro, avled den 31 maj. Han blev nästan 71 år.

Karl, eller Knut-Kalle som var namnet i vardagligt tal, var född och uppväxt i Uppsälje men flyttade 1967 till Grönalid i Vansbro. Han började direkt efter skolan att arbeta som metallarbetare hos bröderna Frick, ett företag som senare köptes upp av Sepson. Kalle blev kvar inom företaget under hela sitt yrkesverksamma liv med undantag för en kort period då han arbetade som asfaltläggare.

Hans stora intresse var älgjakten som han aldrig missade och i 30 år var han jaktledare för Furubergets jaktlag. Kalle var en mycket omtänksam person som ägnade mycket tid åt att hjälpa de sina. Han hjälpte sina föräldrar under den tid de hade jordbruk liksom på ålderns höst. Sedan han själv pensionerats ägnade han också mycket tid åt att hjälpa sina söner.

Karl Alfredsson sörjes närmast av hustrun June samt sönerna Karl-Göran och Jan med familjer.

STÄLLDALEN. Cecilia Axberg avled den 5 juni i en ålder av 92 år. Hon var född i Hörken, dotter till hytt- och gruvarbetaren Knut Grandelius och dennes hustru Ellen. 1933 arbetade hon som piga åt familjen Hammarberg, som drev Hammarbergs Köttaffär i Hörken. Året därpå slutade hon och gifte sig med Rune och flyttade till Basttjärn där de med tiden byggde och flyttade in i ett eget hus.

1971 blev hon änka, men bodde kvar i huset fem år innan hon flyttade till en lägenhet i Ställdalen. Ett av hennes fritidsintressen var, åtminstone på senare år, virkning. Hon blev en mycket produktiv "amatörkonstnärinna" och gjorde bland annat vackra dukar, grytvantar och små prydnadssaker som hon gav bort till släkt och vänner.

Närmast sörjande är syskon med familjer.

Mer läsning

Annons