Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GAGNEF. Evert Dahl, Björka, avled den 8 juni i en ålder av 84 år. Han var född och uppväxt i Mockfjärd. Han arbetade som svetsare och reparatör och var under 37 år verksam vid Kvarnsvedens Pappersbruk.

Hemmet, familjen, jakt och fiske var hans främsta intressen.

Närmast sörjande är maka och två barn.

GRÄNGESBERG. Jorma Lamberg avled den 5 juni i en ålder av 53 år. Han var född i Imatra, Finland, men kom som liten till Sverige. Familjen bodde först i Skövde, sedan i Uddevalla. Därefter har han bott i Basttjärn, Blötberget och senast i Grängesberg.

Hans stora intresse var musik. Därför läste han på en musiklinje i Örebro, men att livnära sig på musiken visade sig vara svårt. Därför arbetade han som montör vid flera företag. Hans sista anställning var vid Svenska skogsplantor.

På fritiden spelade han gitarr, både klassisk musik och modern. Jorma tyckte mycket om att vara ute i naturen och gillade även att motionera, både med löpning och cykel.

Närmast sörjande är mamman, samt två systrar och en broder med familjer.

LEKSAND. Göran Schelin, Lycka, avled den 6 juni i en ålder av 53 år. Han var född och uppväxt i Djurmo. Till hans fritidsintressen hörde korsstygnsbroderi och vävning.

Närmast sörjande är tre systrar med familjer.

Dödsfall

LIMA. F d byggnadarbetaren Stolp Åke Albertsson, Västra Tandö, avled den 5 juni i en ålder av 81 år. Närmast sörjande är barn och barnbarn med familjer samt syskon.

Albertsson började sitt yrkesverksamma liv som skogsarbetare men övergick till byggnadsarbete. Han har även arbetat som vaktmästare i Sälen och varit fackligt aktiv inom Byggnadsarbetarförbundet.

Hans stora fritidsintressen var fiske och bärplockning och han har även varit en aktiv inom fiskevården i Lima.

LUDVIKA. Kjell Olsson avled den 3 juni på Falu lasarett i en ålder av nära 70 år. Närmast sörjande är barn, barnbarn och en särbo.

SÄTER. Lars-Olov Nordman, Säter och Bjärred, avled den 28 maj i en ålder av 83 år.

Lars-Olov var född och uppvuxen i Gävle men kom redan på 1950-talet till Säter, där han arbetade som överläkare vid Säters sjukhus. Han var även aktiv inom folkpartiet och verkade som kommunpolitiker.

1967 belönades han med Nordstjärneorden. Samma år blev han änkeman, lämnade Säter och bosatte sig i Örebro. Såsmåningom gifte han om sig och hamnade i skånska Bjärred. Lars-Olov behöll emellertid kontakten med Säter genom en tomt i Silvberg där han lät bygga ett hus. I många år pendlade han mellan Skåne och huset i Silvberg.

Lars-Olov var en verklig arbetsmänniska och förblev yrkesverksam tills han var nästan 80 år. Han jobbade vid Borlänge psykiatriska öppenvårdsmottagning, vid Skönvik i Hedemora och som rättspsykiatriker. Han satt dessutom länge i länsrätten som sakkunnig.

Lars-Olov Nordman sörjes närmast av hustrun Marianne samt barn från bägge äktenskapen.

SÖDERBÄRKE. Anna Gustafsson, Hedgården, avled den 9 juni i en ålder av 90 år. Närmast sörjande är släkt och vänner.

Mer läsning

Annons