Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRÄNGESBERG. Karl-Gunnar Karlsson avled den 9 januari i en ålder av nära 66 år efter en kort tids sjukdom. Han var bördig från Hörken. Under sitt yrkesverksamma liv var han anställd vid ABB i nära 50 år. De sista tio åren arbetade han som vaktmästare vid Ludvika Herrgård och trivdes mycket bra.

I ungdomsåren spelade han fotboll både i Högfors IF och IFK Grängesberg.

Idrottintresset behöll han under åren och var ofta på plats när Grängesbergs BK spelade bandy på Vallen.

Karl-Gunnar följde också sportsändningarna på tv med stort nöje. Likaså läste han noga tidningarnas sportsidor.

Han tyckte även om att vara ute naturen och tog gärna långa promenader i skogen. Älgjakten var viktig och han ingick i ett lag från Hörken.

1969 flyttade han till Grängesberg och två år senare gifte han sig med Gunvor, som jämte barn med familjer och broder är närmast sörjande.

LUDVIKA. Olle Brattlund avled den 12 januari i en ålder av nära 89 år. Han var bördig från Ludvika. Efter att ha arbetat på sågen i Ludvika blev han anställd vid Asea som sedan blev hans arbetsplats i många år.

Redan från ungdomsåren hade han ett stort musikintresse. Olle spelade kompgitarr och var även musikförmedlare i regionen en tid. Han hyste en stor kärlek till Dan Andersson, vilket bland annat framgick genom den trio han ingick i under ett par decennier. Förutom Olle på gitarr medverkade Börje Rindeskär med sång. Den tredje länken var fotografen Henry Eriksson som visade bilder.

Trion framträdde ofta lokalt och rönte också stor uppskattning utanför länsgränsen och framförde sitt program bland annat i Högloftet på Skansen.

Närmast sörjande är en syster och en systerson med familj.

RÄTTVIK. Förre försäkringsdirektören i Skandia, Carl Spjuth, Rättvik, har avlidit i en ålder av 90 år.

Carl Spjuth var född 1915 i Torsång, som den äldste sonen bland sju syskon och växte upp i Falun.

Efter skolutbildningen sökte han sig till försäkringsrörelsen och började först i Svea-Nornan, ett bolag som senare uppgick i Skandia. Han kom att verka inom Skandiakoncernen under hela sitt yrkesliv i olika befattningar och på olika platser bl a i Gävle och Sundsvall. Vid sin pensionering 1978 var han regionchef i Skandiakoncernen för Mellansverige med stationering i Örebro. Efter sin pensionering flyttade han till Rättvik.

När Carl Spjuths far dog 1935 var det självklart för Carl att ta ansvaret för att hjälpa sin mor och sina yngre syskon och han blev den samlande personen för familjen under många år.

Han hade också en stor vänkrets och för alla som lärt känna honom var han ett föredöme när det gäller ansvarstagande och omtanke, inte bara för sin egen och syskonens familjer, utan också för vänner och arbetskamrater. Han hade fin humor och spred glädje och trivsel omkring sig.

Carl Spjuth var också en duktig golfare samt under många år en framgångsrik bilförare och deltog flera år i Monte Carlo-rallyt.

Hans närmast sörjande är hustrun Lillemor, fyra barn med sina familjer samt syskon med familjer.

Mer läsning

Annons