Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BÄSNA. Sirkku Lönnebacke, Bäsna, avled den 3 juli, 62 år gammal. Hon kom från Finland. Hon var född i Kemi och uppväxt i Uleåborg. Till yrket var hon planerare och till hennes intressen hörde trädgårdsarbete, blommor, matlagning och att umgås med barnbarnen. Hon beskrivs som en glad person som gärna kom med goda råd.

Närmast sörjande är make, barn och barnbarn samt syskon.

DALA-JÄRNA. Stig Dufbäck har avlidit den 6 juli, 87 år gammal.

Stig bodde hemma fram till för arton månader sedan då han flyttade till Söderåsens äldreboende. Bara de allra sista veckorna vårdades han vid Bäckaskogs vårdhem, och han var klar som kristall ända in till slutet.

Stig Dufbäck föddes i Dala-Järna som äldste son i en syskonskara om åtta barn. Sex av syskonen är i dag i livet.

Som femtonåring fick han sitt första jobb, som slakterilärling. Lönen då, 1934, var fem kronor i veckan.

Han stannade i slakteribranschen i drygt 30 år, även om arbetsgivaren växlade. Större delen av tiden, 27 år, var han anställd hos Hejenstedt och Aspelins slakteri och charkuteri i Dala-Järna.

1965 bytta han emellertid bana och började arbeta på sågen i Dala-Järna. Där blev han kvar i femton år, men sedan satte hans första hjärtinfarkt stopp för fortsatt yrkesliv och han blev pensionerad.

Stig var en glad och social person som var mycket omtyckt. Han tyckte om att vara med folk, prata och skoja. De ssenaste åren var han medlem i Fyrklövern SPF.

På äldre dagar byggde han även ett fritidshus. Där vistades han gärna, först tillsammans med hustrun som dock gick bort 1990.

Stig sörjes närmast av dotter Barbro med familj, barnbarn och barnbarnsbarn samt syskon med familjer.

VANSBRO. Curt Persson, Vansbro, har avlidit den 4 juli 61 år gammal.

Curt var levde hela sitt liv i Vansbro och till stor del verkade han som snickare. Tillsammans med föräldrarna och brodern var han en del av familjeföretaget Sixten Perssons Snickerifabrik. Fabriken lades ner i mitten av 80-talet.

Därefter fortsatten han att arbeta både som snickare men även med andra uppgifter.

Curt var en stillsam och tystlåten person. Han var mycket duktig på att fixa och laga allehanda ting, bland annat mopeder, cyklar och motorer. Han var också en skicklig korsords- och sudukolösare.

Han uppskattade besök från familjen och var väldigt bra och rättvis med sina barnbarn.

Curt sörjes närmast av sonen Mikael med familj och brodern Bengt med familj.

Mer läsning

Annons