Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

FALUN. Falukonstnären Folke Pettersson har avlidit i en ålder av 84 år. Efter ett strokeanfall vistades han på sjukhemmet Lunden.

Pettersson, vars artistnamn var Pars, en förkortning av efternamnet, växte upp i Falun, men vistades under långa perioder utanför länet, bland annat i Värmland och Härjedalen, där han levde på sitt måleri.

Han har genom åren haft ett 30-tal utställningar och på flera offentliga lokaler hänger hans målningar, främst i Värmland.

LEKSAND. Björn "Lollo" Lassas avled den 16 juni på Falu Lasarett efter en kort tids sjukdom.

Lollo Lassas var en framträdande hockeyspelare i Leksands IF och landslaget på 1950-talet. Ett utmärkande drag i hans spelstil var att han hade roligt på planen och skojade ofta till det.

Tillsammans med makan drev Lollo ett fik, Lollos konditori. Han arbetade sedan som skolvaktmästare i Leksand fram till pensioneringen.

Björn "Lollo" Lassas efterlämnar maka och en dotter med familj.

LÅNGSHYTTAN. Elof Eklund från Långshyttan har avlidit i en ålder av 89 år. Han var född och uppvuxen i Västerbyn i Stjärnsund och arbetade som åkare och metallarbetare.

Hans fritidsintressen var, förutom familjen, fiske och svampplockning.

Elof Eklund sörjes närmast av hustru, barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

MORA. Jan Rull, Mora-Noret, avled efter en kort tids sjukdom den 21 juni i en ålder av 68 år. Han sörjes närmast av makan Ulla-Britt, en son och en dotter med familjer samt svärmor och en syster.

Mer läsning

Annons