Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE/Uppsala. Lars Hjulström, Uppsala, har hastigt avlidit i en ålder av 59. Lars Hjulström var född och uppvuxen i Borlänge.

Efter studentexamen hemma i Borlänge flyttade han till Uppsala och studerade på Socialhögskolan. Efter examen har han arbetat med sociala frågor inom Uppsala kommun.

Lars Hjulström sörjes närmast av två barn, sambo, syster och svåger, släkt och många vänner.

DALA-JÄRNA. Karl-Åke Hundås har tragiskt avlidit i en trafikolycka den 26 juni, 65 år gammal.

Karl-Åke var född och uppvuxen i Uppsälje. Från tidig barndom tillhörde han Frälsningsarmén i Dala-Järna och utbildade sig också till frälsningsofficer och tjänstgjorde under några år i olika kårer runt om i landet.

Han återvände emellertid till hembyn och sitt gamla arbete vid Vansbro Snickerifabrik där han blev kvar till sin pensionering. Han träffade sin blivande hustru Barbro, och tillsammans fick de sonen Aron, som tidigt drabbades av sjukdom och är gravt handikappad.

Förutom omvårdnaden av sonen var hans intressen knutna till hemmet, och han syntes ofta på vedbacken.

Hans djupa kristna tro tog sig uttryck i ett aktivt församlingsarbete inom Frälsningsarmén och Västerdala Friförsamling, men också i engagemanget för sina medmänniskor. Dels genom olika hjälpinsatser för bland annat barnhem och gatubarn i Ukraina, men i kanske högre grad för människorna i hans närmaste omgivning.

Många är de människor som kunnat glädjas åt besök av, och pratstunder med Karl-Åke, som gjorde sig känd som en vänlig, hjälpsam och positiv människa, och hans speciella humor har glatt många.

Närmast sörjande, förutom den egna familjen är tvillingbroder och systrar med familjer, många släktingar och vänner.

En hel bygd sörjer och saknar medmänniskan och frälsningssoldaten Karl-Åke.

FREDRIKSBERG. Lars Berglund avled den 2 juli i en ålder av 88 år. Han sörjes närmast av maka och två barn med familjer.

LIMA. Busk Harry Östling, Östra Ärnäs i Lima avled torsdagen den 29 juni i en ålder av 81 år. Närmast sörjande är maka.

SVÄRDSJÖ. Malin Andersson avled den 29 juni på Falu Lasarett i en ålder av 89 år.

Malin var född i Sundbord men flyttade vid tre års ålder till Hillersboda där hon och maken har drivit hennes föräldragård Björklunds. Där bodde hon tills för två år sedan, då hon flyttade till Källestugorna.

Malin var arbetsam och duktig och intresserad av sin trädgård. Närmast sörjande är sonen Göran och dottern Inga med familj.

VÅMHUS. Mait Eriksson har avlidit vid en ålder av 92 år. Hon var född och uppvuxen på Heden.

Hon arbetade i sin krafts dagar som kokerska på Hanslinden. Ledig tid tillbringade hon gärna i vävstolen och var mycket aktiv i cittragruppen.

Närmast sörjande är två döttrar med familjer.

MATS PERSSON

Mer läsning

Annons