Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Django på Gallerian

Annons

Tillsammans med Andreas Öberg och Hampus Lundgren i Hot Club de Suede stod Gustav för en av de mest populära gästspelen i klubbens höstprogram 2005. Även den gången gällde det musik av den zigenske gitarrlegenden Django Reinhardt.

Den gången medverkade Borlänges dragspelsfantom Anders Larsson som gästsolist och drog ner applådåskor. Sedan dess har Gustav och Anders gjort ett publik-och kritikerrosat album med Djangos musik, en fröjd för alla öron som uppskattar svängig trettiotalsjazz framförd av stilsäkra musikanter.

Anders Larsson är en gammal bekant i Ludvika inte bara som jazzdragspelare. Redan som underbarn i 6-årsåldern var han bejublad medlem i den lokala dragspelsklubben och visade anmärkningsvärd känsla för Carl Jularbos och Ragnar Sundqvists repertoar innan han så småningom utökade repertoaren med gamla swinglåtar ofta hämtade från pappa Bonnys stenkakesamling.

Hos Ludvika Jazzklubb har han tidigare hörts med Hot Club de Suede och Pelle Lindström.

Efter onsdagens besök väntar en turné med spelplatser i Christianhavn och Dragör i Danmark på onsdag samt torsdag och Örebro och Gävle lördag och söndag.

Förutom Anders Larsson och Gustav Lundgren består gruppen av Martin Widlund gitarr och Fredrik Lindborg på saxofon och kontrabas.

Fredrik Lindberg har hörts bland annat med Jan Slottenäs storband, Bohuslän Big Band och Marmaduke som specialiserat sig på musik av Charlie Parker. Snacka om bredd!

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons