Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dina barn är deras mål

Annons

Partistrategerna gör bedömningen att Dalarna är ett län med förhållandevis god jordmån för sd. De har med låg aktivitet nått vad sd betraktar som opinionsframgångar.

Men även om organisation och aktiviteter i Dalarna legat i träda på senare år har Dalarna varit, och är, väl företrätt av enskilda personer i den högsta partistyrelsen. Organisationen hänvisar i det här skedet av uppbyggnden i Dalarna till Sven Erik Larsson som är bosatt i Borlänge. Larsson, vars hemtelefonnummer också är sd:s telefonnummer i Borlänge, satt i partistyrelsen åren 1994-1995.

Jimmie Windeskog, 28, bodde till 2000 i Borlänge. Han var sdu-ordförande 1996-2001 och är nu partisekreterare.

Windeskog har skrivit i partitidningarna om att han redan i skolvalet 1988, då han var 14 år gammal röstade på sd:s föregångsorganisation Bevara Sverige svenskt (BSS).

Som 19-åring blev Windeskog partiaktivist. Han kandiderade till fullmäktige i Borlänge i valet 1998, men kom då inte in.

Enligt Expo gjorde sdu:s tidning Ung Front under Windeskogs tid som redaktör reklam för nynazistiska Nationell ungdom.

Windeskog greps av polis tillsammans med kända nazister 1996 och finns på den proterroristiska tidningen Info-14:s prenumerantlista som beslagtagits av Säpo. (Info-14 hyllade Malexandermorden).

Windeskog deklarerade 0 i inkomst för 2000. Exporedaktionen uppger att det är möjligt att Windeskog studerar.

1995 ingick Hedemorabon Charlotte Wemmenlöv i sd:s partistyrelse.

Jakob Eriksson, blev medlem i sd 1992. Eriksson har bott i Falun och Borlänge, hade poster som vice ordförande och partisekreterare åren 1997-2000. Eriksson berättade på söndagen för Expos utsände till mötet i Ludvika, Fredrik Malm, att han just nu studerar.

- Sd är utpräglat främlingsfientligt och utgör ofta en ingång till en "politisk resa" in i ännu värre partier. Frånvaron av andra missnöjespartier som Ny demokrati ökar risken att sd i år får fler än de 20 000 röster som sd fick i förra valet.

- Det rasistiska nationaldemokratiska partiet som i augusti bröt sig ur sd verkar ha fått med sig en hel del av aktivisterna. Det kan vara anledningen till att inte fler än 25 personer kom till mötet i Ludvika, säger Malm.

JENS RUNNBERG

Annons