Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dikter hos nostalgiker

Annons

Förra året var det kyrkan som stod som värd för författarförbundets poesiaftnar, när det var dags att hitta en ny lokal för årets sammankomster kom Heinz Richard, som är medlem i både Säter nostalgic club och Dalarnas författarförbund med förslaget att man skulle samlas i nostalgiklubbens lokaler på Kungsvägen.

Sagt och gjort, i onsdag kväll var det dags och vice ordförande Horst Bodinger inledde kvällen med att berätta om Dalarnas författarförbund.

De som kommit till Säter nostalgic clubs lokal fick också höra Heinz Richard läsa om sin relation till lilla Signe en trappa ner. En varm berättelse om vänskapen mellan en äldre man och en liten tös som han kallat "Den första kyssen". Horst Bodinger, även han medlem i båda föreningarna, läste också ett par aforismer som han skrivit och Dagmar Måntelius, sekreterare i Dalarnas författarförbund, delgav åhörarna ett par japanska aforismer. Gunnar Ene, en värmländsk poet som skriver på dialekt, bidrog även han med ett par dikter, framförda av Horst Bodinger.

Man resonerade också kring skapande i allmänhet, och skrivande i synnerhet, våndor och glädjen med att fästa saker och ting på papper.

Det var endast en ur publiken som vågade sig fram och bidrog med en egen dikt. Men Dagmar Mårtelius är övertygad om att flera har alster att bidra med vid de kommande träffarna i februari och mars.

EVA LANGEFALK

Mer läsning

Annons