Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var full fräs i Rörbäcksnäs

Annons

Hembygdsgården var den stora samlingspunkten och där hölls tävlingar i hästsko och springskytte, försäljning av hantverk som textil, näverslöjd och knivar samt utställningar. Och inte att förglömma den alltid lika populära serveringen av kolbullar och stompförsäljningen.

Flera rariteter fanns att se på, bland annat den mer än 100 år gamla föreningsfanan för Rörbäcksnäs frivilliga skytteförening, som grundades av Carl Moberg år 1893. I ladan fanns gamla foton att identifiera.

Ett unikt hantverk är Gert Kaschs trämodeller av olika byggnader. Han har tidigare gjort bland annat en skalenlig och detaljerad modell av Rörbäcksnäs hembygdsgård med alla dess byggnader. Den modellen fanns att skåda, liksom hans senaste tillskott till samlingen - en riktigt fungerande modell av Näråkvarnen i skala 1:10.

Vid Ica-butikenvar det godisregn och där hade föräldraföreningen ställt till med kvalitetsloppis. Folkets hus dukade upp med servering.

Mitt i alltihop, mellan butiken, Folkets hus och hembygdsgården ligger kyrkan som byns naturliga medelpunkt. Där bjöd Gudrun Engberg trio på en fin folkmusikkonsert inför ett 80-tal åhörare.

Den nämnda hästskokastningen vanns av Björn Teige, Östby, herrar, Maj-Inger Rönning, Rörbäcksnäs, damer, samt Simon Skogmo, Rörbäcksnäs, juniorer.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons