Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det ska vara truckerkeps och vida byxor"

Annons

Bakom showen står danskursens ledare Tanja Andersson, 14, Maria Matsson, 13, och Lisa Bength, 13. De har lärt 18 tjejer i åldrarna sju till tolv år att dansa streetdance.

- Det var jättekul, men lite pirrigt i början. Jag tror det var mer nervöst för oss än för dem, säger Lisa efter showen.

Att publikintresset blev så stort att över 50 personer kom för att titta på söndagskvällen, överraskade tjejerna.

- Vi trodde bara föräldrarna skulle komma, men det kom andra också, säger Tanja.

Dansledarna berättar att de fått jobba en del med attityden hos sina dansare. Speciellt de i lågstadiegruppen, där många kom till träningen i shorts eller kjol.

- De visste inte riktigt vad streetdance var när de kom. Det ska vara truckerkeps och vida byxor, säger Tanja.

Hon berättar att tjejerna fick en annan attityd när de fått på sig rätt kläder.

Många av dansarna var nervösa innan showen, men det släppte när publiken kom.

- De var jätteduktiga, säger Lisa.

Showen varade i ungefär 30 minuter, där tio lågstadietjejer först dansade till Teddybears Stockholms Hey boy. Efter det dansade åtta tjejer i mellanstadiegruppen till Gwen Stefanis Hollabackgirl. Dansnumren upprepades, och sedan bjöd Tanja, Maria och Lisa publiken på ett extranummer där de själva dansade till Hollabackgirl.

- I streetdance får man ge allt och får uttrycka sina känslor i dansen. Det är roligt. Man ska inte bara stå där utan ha mycket miner och så, säger Lisa.

Ledarna har dansat i över tre år och drömmer om en framtid som professionella dansare, i en dansgrupp som Bounce, som bakgrundsdansare i musikvideor och scenshower.

DAN HAVEMOSE

Mer läsning

Annons