Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det nya Fridhem" är invigt

Annons

I lördags började de första hyresgästerna att flytta in i enplanshuset på Uvbergsgatan, som från att ha varit ett gruppboende nu förvandlats av Bärkehus AB till sex hyreslägenheter.

Det är ett så kallat "50-plusboende" och den minsta lägenheten på 1,5 rum och kök är på 58 kvadratmeter och den största lägenheten på 3 rum och kök är 85 kvadratmeter.

Som tidningen tidigare berättat var intresset väldigt stort när Bärkehus annonserade om marknära lägenheter i centrala Smedjebacken. Det slutade med att tillsättandet av hyresgäster fick ske genom lottning, med polis närvarande.

Närheten till centrum i kombination med ett lugnt läge framhöll ordförande i det kommunala bostadsbolaget, Sven Andersson, som de största fördelarna när han klippte bandet på onsdagseftermiddagen och därmed invigde boendet.

-Vi bodde högst upp på Vasagatan. Det var inte så lätt för Ivan, men här är så bra, sade Maj Persson, 68 år, som flyttat med maken, 69 år, till 1,5 rum och kök.

För Ivan, som har rullator, var det alldeles ypperligt att hamna i markplan.

-Vi trivs redan, sade Maj som smycket uteplatsen med blommor och gjort det hemtrevligt.

En annan glad hyresgäst var Eivor Thegel som precis fått sin nyckel till lägenheten om 2 rum och kök. Men hon tyckte det var aningen för mycket med två stora burspråk, ett i sovrummet och ett i vardagsrummet.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons