Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det här ska Nilsson göra i Kina

Region Dalarnas ordförande Leif Nilsson leder en stor delegation från Dalarna som på söndag flyger till Kina för att utveckla kontakterna och underteckna nya avtal med Hubei i Kina

Annons

Region Dalarna åker till Hubeiprovinsen i Kina för uppstartsmöte för två nya projekt och undertecknande av en avsiktsförklaring för projekten:

Youth Voices for Influence and Participation Dalarna/Hubei II (Youth VIP II) Management and Coordination project Dalarna/Hubei II

Projekten finansieras båda av Internationellt centrumför lokal demokrati, ILCD.

Det är fortsättningar på de projket Region Dalarna startade i februari 2013, treåriga SIDA-finansierade projekt mellan Dalarna och Hubeiprovinsen i Kina, genom ICLD, 1) Youth VIP-project, som ska stärka ungdomars delaktighet och inflytande i den regionala utvecklingen i Dalarna och Hubei.2) Management and Coordination-project som möjliggör samverkan på ledningsnivå mellan deltagande organisationer

Med på resan är:

Leif Nilsson, (S) ordförande Region Dalarna, som förklarar att hans medverkan är nödvändig för undertecknadet måste ske på högsta regional nivå.

Leif Nilsson till kina på söndag

Sofia Jarl, (C) vice ordförande Region Dalarna

Amelie Sahlin,enhetschef samhällsbyggnad Region Dalarna

Carin Lilliehök, projektledare management and coordination project Dalarna/Hubei II

Bruno Kaufmann, medborgardialogsexpert anlitad av Region Dalarna

De anländer till Wuhan Tianhe Airport på söndag och checkar in på Wanda Realm Hotel och efter middagen blir det Han Cultural Street Visit.

På måndag möter delegationen undomsföreträdarna Youth Federation företrädarna för Hubei Foreign Affairs Office och undertecknar Letter of Intent för de nya projekten mellan Dalarna och Hubei.

På eftermiddagen besöks universitetet och det blir en artighetsvisit hos Ÿ Mr. Wang Xiaodong, tillförordnad guvernör i Hubei och Mr. Wang Xiangxi, generalsektreterare för Hubeis regering med efterföljande bankett.

På tisdag blir det Wuhan TV station, möten om dialogprojet och dahen avslutas med besök på Swedala-office och vandring på Dala Horsegatan i Wuhan Tiandi innan hemresan på onsdag.

Mer läsning

Annons