Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det handlar om herrgårdar...

Annons

Det handlar om herrgårdar i år: Grycksbo herrgård, Karlbergs herrgård och Hagelsnäs herrgård. Alla tre har nyligen bytt eller står i begrepp att byta ägare.

Grycksbo herrgård, där Putte Wickman bodde sina sista år, visas nu för spekulanter från olika delar av landet. Det handlar om individuella visningar och spekulanterna kan räknas i tiotal, varför försäljningen kan komma att ta tid. Mäklaren vill inte säga något om prisläget på herrgården från 1802.

- Men det är ett speciellt hus med speciella kunder, säger Lars Antonsson på Era dala fastighetsförmedling.

Speciell är även den centralt belägna Karlbergs herrgård. Försäljningen av den gula sengustavianska herrgården är i sitt slutskede. Utgångspriset låg på 4 700 000 kronor. En köpare är klar, men priset kan ändras beroende på resultatet från besiktningen.

- Priset har dock stigit från utgångspriset, säger Mats Thomson på Skandia Mäklarna.

I april månad fick Hagelsnäs herrgård söder om Vika nya ägare. Utgångspriset var satt till 12 800 000 kronor. Den vita herrgården har anor från 1600-talet och ligger vackert vid en sjö.

- Det var nog det finaste man någonsin kommer att sälja, säger Erland Einarsson på Föreningssparbankens fastighetsbyrå.

De nya ägarna Anders Wahlund och Agneta Sundberg Wahlund kommer att bo på landet och även fortsätta med konferenser för slutna sällskap.

- Vi kände direkt att vi ville köpa det och stortrivs här, säger Agneta Sundberg Wahlund.

MALIN PERS

Mer läsning

Annons