Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det händer

Annons

Dop av Sturfajt´n lll

Under lördagseftermiddagen kommer Orsa IF Roddklubb att döpa sin nya kyrkbåt Sturfajt´n III vid en ceremoni på Ångbåtsudden. Dopet förrättas av Jan Segerstedt och Orsa spelmän, med Perra och Olle Moraeus samt Nicke Göthe, spelar. Därefter blir det kyrkbåtsrodd mellan kommunerna i Region Siljan och mellan mixade lag från de ordinarie lagen i Siljansrodden. Det bjuds också underhållning av Hellzephyrs poporkester.

Konsert i kyrkan

På söndag kväll blir det en konsert i Orsa kyrka med Elisabeth Wernfeldt, sopran, och Hans-Åke Månsson, piano. De kommer att framföra visor, romanser och arior av Grieg, Sjögren, Rachmaninoff och Alfvén.

Korpskjutning på Tallhed

På söndag förmiddag har Orsa skyttegille sin traditionella korpskjutning på Tallheds skjutbana. Det blir både en individuell tävling och en lagtävling där fyra skyttar ingår i laget. Proffsen skjuter på 300 meter och övriga på kortare avstånd.

Fäbodservering

Orsa-Skattunge hembygdsförening öppnar på lördag sin fäbodservering i Skräddar-Djurberga. På plats finns också fäbodkullan Ingbritt Lind med sina djur.

Mer läsning

Annons