Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det gnisslar i leden

Annons

Kommunalrådet Nils Persson (s), kommundirektör Lars Ivarsson och evenemangschef Håkan Rystedt har åkt till Japan. Detta som ett led i förberedelserna för Falun-Borlänges ansökan om skid-VM 2013. Med på resan till Sapporo är även deltagare från Falu kommun och skidförbundet. De ska titta närmare på hur Japan arrangerar skid-VM.

Trots att Leif Lindström (v) är kommunalråd visste han inget om Japan-resan. Att kommunstyrelsens ordförande och den högsta tjänstemannen reser sig utomlands:

– Jag får veta det genom tidningen. Det är oroväckande. Vi finns i huset, men är ändå dåligt informerade.

Han är mycket kritisk till hur saken har hanterats. Efter valet i höstas styrs Borlänge av socialdemokraterna, vänstern och miljöpartiet.

– Om jag ska ingå i kommunledningen, kallas kommunalråd och vara vice ordförande i finansutskottet så bör vi hållas underrättade om sådana här saket. Det är ett renlighetskrav.

Leif Lindström säger också att han fått reaktioner både inom sitt eget parti och från folk på stan. Han känner ett ansvar, mot skattebetalarna. Men menar att han inte kan ta det ansbaret, och inte heller svara på frågor, när han inte får information.

– På något vis tycks det finnas ställningstaganden där vanlig hänsyn inte behöver tas.

Lindström menar att Nils Perssons deltagande i resan kan vara berättigat, med tanke på vikten av att knyta kontakter. Han kritiserar inte resan i sig, och betonar att det inte handlar om avundsjuka. Men menar att om samarbetet ska fungera i majoriteten så måste man informera om sådana här saker. När Japan-delegationen återvänt hem till Borlänge kommer Lindström att ta en diskussion med kommunalrådet Nils Persson.

– Från vänsterns sida kommer vi att se till att rutinerna ses över.

Mer läsning

Annons