Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det går bra i Sverige - men för vilka?

Annons

Vårt land upplever i likhet med övriga världen en pågående högkonjunktur. Göran Persson myser och försöker ge skenet av att det är socialdemokraternas förtjänst. Sant är att många stora företag, både privata och statliga, gör jättevinster. Men tyvärr tycks inte alla grupper i vårt samhälle fått ta del av dessa ökade resurser.

På vilket sätt har de 17 procent som står utanför arbetsmarknaden fått det bättre?

På vilket sätt har de långtids-sjuka och framför allt de som tvingats till den moderna varianten av förtidspensionering fått det bättre? De senare har fått vidkännas en svidande inkomstsänkning. På vilket sätt har det gjorts enklare för de mindre företagen att expandera och göra nyanställningar? Alla är överens om att det är hos dessa företag som framtidens jobb finns.

På vilket sätt har bättre förutsättningar skapats för våra ungdomar att komma in på arbetsmarknaden? En ökande skara lämnar i dag våra skolor utan att kunna läsa, skriva och räkna. De saknar också all form av adekvat yrkesutbildning.

På vilket sätt har våra äldre och funktionshindrade fått det bättre? Har de fått större möjligheter att själva bestämma över sina liv? Har de någon valfrihet alls?

På vilket sätt har de som drabbats av sjukdom fått det bättre? Har köerna minskat? Har när- heten till god vård förbättrats?

Tyvärr är svaret på alla dess frågor ett rungande nej! Det verkar som om regeringen helt saknar initiativ. För det är väl inte så att de är nöjda med denna tingens ordning?

ROLF HÖGBERG, FP, LUDVIKA.

Mer läsning

Annons