Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns ingen startlag

Annons

Svar till Jan Lindholm

den 13 januari.

Jan Lindholm verkar inte veta hur företagsverksamhet bedrivs när han skriver att startlagen införts i vården. Jan Lindholm ser inte lagens nackdelar och har inte lyssnat på den kritik som framkommit.

Lagen som införts kritiseras till och med av Ola Johansson (s), huvudsekreterare i utredningen om vårdens ägarformer. Han säger att "regeringens förslag är ett garanterat sätt att låta den politiska instabiliteten i vården bestå" (Dagens medicin). Därför borde inte lagen ha antagits.

Stopplagen innebär att företag som drivs i vinstsyfte inte får driva sjukhus på uppdrag av offentliga beställare. Vinster är bra för sjukvården, liksom för all annan verksamhet. En sund ekonomi är en förutsättning för att även klara morgondagens vård och skapar långsiktigt tänkande. Vinsten är ett medel, inte ett mål, för att kunna bedriva bra sjukvård och en förutsättning för kommande investeringar.

Jan Lindholm borde spana västerut mot England och på Tony Blairs Labourparti som gärna använder vårdföretagets Capios kompetens. Folkpartiet anser att det behövs fler privata initiativ inom sjukvården, inte färre.

ÅSA NILSER (FP), FALUN, LARS WENNÅS (FP), RÄTTVIK, LENNART FREMLING (FP), BORLÄNGE, CAMILLA LINDBERG (FP), BORLÄNGE, KERSTIN SÖDERBAUM- FLETCHER (FP), FALUN, STEFAN DANGARDT (FP), SÄTER, LENA THURÉN (

Mer läsning

Annons