Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

-Det finns ingen säker grund

Annons

uKommunstyrelsens arbetsutskott röstade i går ner förslaget att låna ut 150 000 kronor till lanthandeln i Garpenberg. Kommunalrådet Gun Drugge (c) röstade för medan Melker Andersson (m), Kerstin Brandt (s) och Jan Stagenmark (s) yrkade på avslag. Ove Ahlinder (c) lade ett eget förslag.

- Jag tror många är rädda för att ta beslut om att låna ut pengar efter det här med Sveaparken. Men vad som skiljer i det här fallet är att vi inte står ensamma. Både Boliden och Länsstyrelsen har sagt att de ska ge direktbidrag till lanthandeln men vill också att kommunen ska gå in på något sätt, säger Gun Drugge.

Hon tror att beslutet kommer slå tillbaka på kommunen genom ökade kostnader för hemtjänst. Politikerna har talat om hur viktigt det är att se över de servicepunkter man har i kommunen men nu finns det snart inga kvar, menar Drugge.

- Det finns ingen säker grund för att ge det här lånet men jag tror vi drar på oss en massa andra kostnader genom att inte göra det, säger hon.

Jan Stagenmark förklarar att socialdemokraternas avslag med att ärendet var alldeles för dåligt berett.

- Kommunen har fått svidande kritik för att man lånade ut pengar till Sveaparken trots att ärendet inte var berett. Nu satt vi här igen med ett ärende utan ett enda papper på bordet.

Vi kan inte gå före Boliden och Dormsjöskolan och dra med oss dem utan att ha någon ordentlig koll på företagets hela skuldbild, säger han.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons