Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det finns behov av alternativ pedagogik

Annons

Det finns ett par saker som jag skulle vilja lyfta fram i den här debbaten om friskolor som nu har blossat upp, och som egentligen inte skulle behövas. Det finns bra och dåliga skolor både bland komunal och friskolor.

Men i många grundskolor här i Borlänge kan man inte tillgodose behoven hos de elever som har det svårt med till exempel att läsa och skriva. De får tyvärr inte den hjälp de är i behov av.

Men en friskola som jag anser klara av det är Immanuelskolan. Jag har två döttrar som är dyslektiker, och den yngsta har gått tre år på Emanuelskolan. Lärarana har varit helt underbara där och hon fick all den hjälp hon behövde.

Så om man nu ska prata om friskolornas vara eller icke vara så behövs de verkligen. Jag kan naturligtvis bara tala för Immanuelskolan, för jag har ju inte svar på hur det är med Sebor.

Jag kan även berätta att min yngsta dotter, som nu är 18 år, började på Immanuelskolan då den öppnade. Då hade hon inte betyg i något av kärnämnena .

Efter tre år på skolan så gick hon ut nian med godkänt i de ämnen som behövdes för att komma in på gymnasiet, och hon har nu gått två terminer på en gymnasielinje.

Jag skulle med det här vilja tacka lärarna som verkligen har ställt upp på min dotter och hjälpt henne med svårigheterna hon har.

Särskilt tack till Lena Karlsson som ställer upp till 100 procent på vår dotter och har gjort så hon tycker att matten är genomförbar. Nu har hon till och med godkänt i det ämnet också.

EN MAMMA SOM VET HUR DET ÄR ATT HA BARN SOM HAR DET SVÅRT I SKOLAN

Mer läsning

Annons