Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir ingen Daldans i sommar

Annons

Föreningen har tittat på ett antal alternativa platser för evenemanget eftersom kommunen anser att Sveaparken inte är i ett sådant skick att man kan hålla en festival där.

Intresset från Folkets park har varit svalt. Grannen Sparbankshallen kommer att hålla hockeyskola vilket krockar tidsmässigt med Daldansen. Dessutom är parkeringsmöjligheterna begränsade. Henemoren är inte aktuell eftersom där saknas el och vatten. Motorstadion ligger för ocentralt. Kvar står Vasaliden, men serviceförvaltningen har meddelat att där kommer kommunen att bedriva egen verksamhet under festivalperioden.

Hela arrangemanget är färdigplanerat och ett antal artister är preliminärbokade. Nu måste föreningen avboka hela rasket. Med krögaren och tivolit har Daldansen skrivit kontrakt. Det värsta som kan hända är att de kräver skadestånd för avtalsbrott.

Tommy Samuelsson hoppas att ingen av dem driver en sådan process eftersom föreningen saknar pengar att ersätta dem med.

Konkursen i Hedemora en levande stad, som tidigare var huvudman för Daldansen, är ännu inte helt utredd. Hur konkursboet ska delas upp mellan borgenärerna är fortfarande oklart. Trots detta har den nya föreningen, vari två av den konkursförklarade föreningens medlemmar ingår, lyckats återanknyta kontakten med inblandade entrepenörer berättar Tommy Samuelsson.

-Det gör att det känns extra tungt att säga att det inte blir något. Det är inte säkert att de vill komma tilbaka hit nästa sommar efter ett sådant besked.

På grund av att Hedemora en levande stad gick i konkurs uteblev betalning till de ideela organisationer som hjälpte till under festivaldagarna. Ändå har bland annat HSK, IFK Hedemora och Röda korset visat intresse av att ställa upp igen. Samuelsson räknar med att föreningslivet i Hedemora går miste om cirka 150000 kronor i intäkter eftersom det inte blir någon Daldans. Det innebär även att han måste tacka nej till de ungdomar som har visat intresse att arbeta på Daldansen.

-Det finns tjänstemän i kommunen som inte vill att Daldansen ska finnas kvar, menar Tommy Samuelsson.

Om det blir någon Daldans nästa år står ännu skrivet i stjärnorna. I början av hösten kommer styrelsen för Föreningen Daldansen i Hedemora fatta beslut i frågan.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons