Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blev en vinstlott för hela familjen

Annons

Hon skrapade lotten direkt på stationen, trodde inte sina ögon, fick hjärtklappning, gick runt, runt tills kompisen sade åt henne att sätta sig ner och andas.

Det som hade hänt var att den magiska tredje klövern hade dykt upp bakom den grå hinnan som täcker skraplotter. Det innebar att Ann-Marie skulle få 10 000 kronor i månaden i tio år. Minst.

Hon höll hårt i lotten på tåget hem till Falun. Maken Erik mötte på stationen. En vecka tidigare hade han köpt sin senaste nitlott och inlett en köpstrejk. Det gick för mycket pengar på sådant, tyckte han.

Ann-Marie höll honom på halster.

- Jag tänkte: Vad glad hon verkar över att vara hemma hos mig igen, berättar Erik.

- Och det var jag också, med en hemlis, säger Ann-Marie som höll tyst medan Erik visade en artikel om friår i Falu Kuriren.

- Jag ville gärna ta friår, men tyckte inte att vi hade råd, säger Erik som jobbar på Söderbaumska skolan.

Då berättade Ann-Marie.

- Jag blev chockad, positivt, säger Erik som sökte och faktiskt fick friår. Han ska ägna sig åt silversmide och spela in en skiva med gruppen Caleido.

- Du får gärna städa också, säger Ann-Marie. Båda makarna föredrar tvätt och matlagning.

Till vardags arbetar Ann-Marie Grind på firman Alpha Plus. Hon skämtar om att inte gå till jobbet på måndag, men det gör hon nog ändå. Tidigare jobbade hon direkt med patienter, men nu ger hon råd till andra terapeuter om mineraler, vitaminer och andra näringstillskott. Både hon och Erik har varit egna företagare under större delen av yrkeslivet och levt utan några större marginaler.

Nu får de större ekonomiskt utrymme. Vinstlotten köpte Ann-Marie Grind i november. I helgen fick hon skrapa vidare i TV4-rutan. Slutresultatet blev 20 000 kronor i månaden, i 20 år. Visst får hon betala förmögenhetsskatt, men det är OK.

- Helt otroligt! Tills jag är 73 år. Och jag som inte har några pensionspengar undanlagda, säger Ann-Marie som funderar på en tur till London med dottern Linnea.

- Det är 0.0000005 chans att få en månadsvinst, säger sonen Olof, som hellre åker till värme och stränder i Thailand.

Några farhågor?

- Nej, men jag tycker det är mycket bättre att få en summa i månaden än fem miljoner på ett bräde, säger Ann-Marie Grind.

Nu ser hon en möjlighet att ta det lite lugnare. Nu hoppar hon över att hålla kurser i kinesiologi, en naturmedicinsk metod där man testar och balanserar kroppen.

- Nu när jag får möjlighet att pausa märker jag att jag längtat efter lugn i vardagen, säger Ann-Marie. Som också vill vidareutbilda sig i läkekonsten Ayur veda i Indien, sy kläder, måla och resa, ta ett fadderbarn, stödja läkare utan gränser och trädplantering i Nepal och köpa en ny soffa.

Hon är jublande glad.

Erik pratar om en miljövänlig bil och att kunna köpa krav-odlade apelsiner utan att fundera över om han har råd. De ska göra listor och pricka av, och inte köpa soffan förrän pengarna finns. Som Ann-Maries mamma i Höganäs säger: "Slarva nu inte bort pengarna".

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons