Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blåser uti Sveas rike

Annons

Fjärilssamlaren och arbetsmarknadsministern Karlsson vidhåller andfådd att Sverige går mot högkonjunktur. En av LO:s främsta kännare av svensk arbetsmarknad tar samtidigt bladet från mun, slutar sin tjänst vid LO och klargör att endast 60 procent av oss svenskar arbetar.

Den 8 juni varslades 1 700 arbetstagare, samtliga vid företag som anses verkligt stabila och tillhörande de företag som alltid omtalas då det blir tal om svensk kvalitet; Saab, Billeruds, Iggesunds bruk.

Regeringen och högskolemyndigheten har framfört nödvändigheten av att sökande till högskolor och universitet nödvändigtvis måste ha en bättre utbildning i svenska och engelska. Snart läggs ett förslag om att även elever med underkända betyg i de båda språken ska ha tillträde till högskolor och universitet. Varför inte helt ta bort kravet på läskunnighet?

En mogenhetsexamen kan väl skapas genom en partibok utfärdad av rätta virkets ideologer. Den 9 juni framträdde ABB:s chef för IT-forskning och förklarade att Sverige inte behöver utbilda flera elever i disciplinen eftersom ABB flyttat IT-forskningen till Indien, Ryssland, Polen och Estland.

Va' fan är det som händer i Sverige? Är det kartan eller terrängen som gäller?

BO LINDEBERT

Mer läsning

Annons