Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det bästa som hänt i Borlänge på 20 år

Annons

Svar till Fru Husmus:

Att skriva insändare och ställa två saker mot varandra kräver god argumentation, något som Fru Husmus uppvisar brister i. Det är också sorgligt att hon i sin besvikelse över inställd cruising, spyr galla över Peace & Lovefestivalen.

Hon är dock ursäktad då hela insändaren lyser besvikelse och vredesmod. Det gör dock inte, att vissa påståenden får stå oemotsagda.

Först det om cruisingen. Det är sorgligt att "folkfester" krockar i tid, men det borde vara möjligt att hitta nya datum för cruising, åtminstone till 2008.

Efter att ha besökt cruisingen 2006 får jag uppfattningen att berusningen är begränsad, men det fanns flera fall av berusning och bristande omdöme bland passagerare i cruisingfordonen, i klass med omdömeslösa människors beträdande av järnvägsspåren under Peace & Love.

Cruisingen är ingen ickedrogverksamhet, och behöver så inte vara, samt är inget alternativ till P&L-festivalen för att skapa en bättre bild av Borlänge.

Cruisingen är inte ens unik i Dalarna. Falun (2 mil bort) med flera dalastäder har cruisingkvällar, och Rättvik (6 mil bort) har Classic Car Week med cruising som är en angelägenhet för hela Sverige.

P&L är ingen ungdomsangelägenhet, såsom väldigt många negativa insändare verkar vilja ge en bild av, utan lika mycket en angelägenhet för familjer och vuxna som är intresserad av den musik som skapats de sista 10 -20 åren. (Prova att lyssna på P3 ibland för att upptäcka bra ny svensk musik).

Jag med flera familjefädrer går gärna med våra minderåriga barn på festivalen, fast vi inte har samma favoriter, då det inne på festivalområdet är lika lugnt och städat som cruisingkvällen.

Att campingen inte fungerade 2006 har jag själv, som var där och försökte städa under söndagen, såsom festivalledningen, konstaterat.

P&L festivalen tävlar inte mot någon annan, som fru Husmus påstår när det gäller Roskildefestivalen, men har stor festivalglans.

Festivalen är unik, då den är en av få stadsfestivaler i Sverige. För att besöka sådana arrangemang måste man åka till Storsjöyran i Östersund (40 mil bort) eller Sundsvall (också ca 40 mil bort).

Festivalen är unik då den har en tanke att få folk att tänka och agera positivt.

Festivalen och Borlänge omnämndes i Sveriges Radio flera gånger i veckan innan festivalen med anledning av de internationella artisterna som skulle spela.

Peace & Love utnämndes av Svenska Dagbladets recensent 2006 till den bästa stadsfestivalen i Sverige.

Att sedan, som Borlängesonen Per Bjurman i Aftonbladet använda orden: "Kanske det bästa som hänt Borlänge sedan Domnarvets järnverk anlades", är lite starkt.

Men P&L-festivalen är bland det bästa som hänt Borlänge de senaste 20 åren.

STAFFAN WILLERSHAUSEN, 60-TALIST SMÅBARNSFAR OCH TROGEN BESÖKARE AV P&L.

Mer läsning

Annons