Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är väljarna som bestämmer

Annons

Svar till Eriksson:

Ytterst är det väljarna som bestämmer vilket eller vilka partier de vill ska styra Borlänge. Insändarskribenten verkar inte ha klart för sig att socialdemokraterna har egen majoritet i Borlänge kommun. I landstinget är det socialdemokrater tillsammans med vänstern som styr. Det är också de som har ansvaret för nedläggningar av vårdcentraler med mera.

En del av våra moderata förslag får vi gehör för, men det sker alltid under annan flagg.

Om vi får mandatet i nästa val kommer vi se till att det blir valmöjlighet när det gäller barnomsorg, skola och äldreomsorg. Vi kommer att öppna upp och släppa in alternativ.

Vi kommer att ge den kommunala skolan större självständighet och vi vill satsa mer på äldreomsorgen. En förutsättning för detta är en kommun med en ekonomi i balans.

Om vi får ett skifte av regering så kommer vi också vara med och påverka så att polis- och rättsväsende får större resurser.

Självklart kommer våra landstingspolitiker att värna om en solidariskt finansierad sjukvård med tillgängligheten i fokus.

Riktiga jobb istället för plusjobb står högt på dagordningen.

Beträffande kandidater till kommun- och landsting så genomför vi provval bland våra medlemmar i januari, för att få en grund att stå på när det gäller hur våra valsedlar ska se ut. Det är många som kandiderar, både gamla och nya.

Insändarskribenten kan höra av sig till mig och bli medlem så kan han vara med och påverka listan och politiken.

ULLA OLSSON (M)

Mer läsning

Annons