Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är deprimerande Brage

Annons

Jag har med intresse följt de insändare som berört IK Brage under sommaren. Jag måste säga att det är beundransvärt att människor i Borlänge med omnejd orkar bry sig om en klubb som har misskötts så väldigt under de senaste åren, samtidigt visar det på klubbens betydelse för vår stad.

Som gammal trogen IKB supporter - sedan Zetterlundseran 1977 - så instämmer jag helt med de insändare som har varit införda i BT med flera tidningar, nu måste styrelsen agera och ta hit rutinerade spelare. Kosta vad det kosta vill, annars är division tre nästa steg och då är IKB slut som klubb!

Som alla fotbollskunniga vet så måste det i ett lag finnas några äldre spelare som tar ansvar för de yngre, så var det även på Zetterlunds tid med Z:a, Lill-massa, Tessen, Serik med flera som Hansson, Arnberg, Linstedt, Hagberg, Vesslan, Håkman och andra kunde luta sig mot när det blåste tufft. Så måste ett lag naturligtvis vara uppbyggt!

Jag hoppas, även om jag nu tvivlar, att IKB:s styrelse förstår detta, annars är det verkligen illa!

Sök alla medel som finns för att omgående få hit spelare och rädda klubben. Vi är många som skulle bidra till detta ekonomiskt i stan!

Börja med att ringa före detta IKB-spelaren Fredrik Bengtsson och övertala honom för höstspel i IKB!

Men om man läser BT i lördags så blir man fundersam över hur det står till med IKB's tränare och sportchef Lars Ericsson, där han uttrycker att han inte alls är orolig för sitt lags anfallsspel, utan problemet hos IKB ligger, i hans ögon, i mittförsvaret.

Är det någon lagdel som fungerat under våren så är det väl mittförsvaret där IKB har två stycken mycket duktiga spelare som skulle spela betydligt högre upp än division II.

Men vi är många som slitit vårt hår (obefintligt i dag) under matcherna när det gäller missade målchanser, inställning med mera.

När man nu dessutom har den enda forwarden av något så när klass (Sundström) skadad så skulle jag i Erikssons kläder verkligen vara orolig för anfallsspelet under hösten. Om inte han, så finns det väl en styrelse i klubben som borde reagera, eller?

Jag hoppas att det finns någon i klubben som vaknar till av alla insändare och reagerar samt, inte minst, agerar.

RUNE

Mer läsning

Annons