Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det är alltid vi som betalar

Annons

Jaså, Lars-Åke har tröttnat? Stackare, som måste dras med oss dumskallar som blandar ihop begreppen avgift och skatt. Men oavsett vad det kallas så är det vi som betalar hans lön, eller har vi fattat fel där också?

Om nu kommunen väljer att lägga vissa delar av sin verksamhet i kommunala bolag och kalla det som tidigare faktiskt hette skatt för avgift, så ska vi alltså sluta att klaga på den urusla snöröjningen? Är det någon som fattar den logiken?

Själv kommer jag att fortsätta att blanda ihop begreppen även i framtiden. En avgift är i mina ögon något man betalar för en vara/tjänst som man själv valt. Var finns valfriheten? Konkurrensen? Kan jag välja att skotta bort snön utanför mitt hus? Kan jag köpa mitt vatten från Rättvik? Får jag ta hand om mina egna sopor? Försök inte lura oss! Vi betalar in en massa pengar i skatter och (okej då) avgifter. Vi har rätt att ställa krav på hur dessa pengar hanteras!

Och medan jag ändå håller på. Skyll inte automatiskt på oss vanliga kommunmedborgare för att det blir stökigt vid de små sorteringscentralerna. Se i stället till att ha öppet på Limhagen vid de tider som vi "avgiftsbetalare" behöver; till exempel helgöppet på vårarna, då tomterna ska städas.

PIGGELIN

Mer läsning

Annons