Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det åks lite buss i Borlänge"

Annons

Under en vecka genomfördes en mätning av antalet påstigande i Borlänge. Totalt räknades 19 800 resenärer in. Den utan konkurrens största hållplatsen är Stationsgatan - med 7 100 påstigande. I den framtida kollektivtrafiken blir hållplatsen kvar. Däremot kan en rad andra dras in - då bara ett fåtal nyttjar dessa.

Tanken är, som tidningen tidigare berättat, att det införs tre huvudlinjer med dagtid trafik var 20:e minut.

- Missar man en buss vet man att det snart kommer en till, säger Laila Norelius.

Kollektivtrafikplanen har gått ut på remiss till 50 olika instanser. Före 21 april ska åsikterna vara inne. Planen finns också utställd i kommunens planerarstuga i Bragegallerian och även på Borlänge energis hemsida.

Målet är att få en bättre trafik. Till samma kostnad som i dag. Systemet ska igång i oktober 2007, efter Stationsgatans ombyggnad.

- Är det något som inte är bra får man förändra. Det är inget som ska vara för evigt och det är viktigt att det blir bra för så många som möjligt.

Det införs också så kallad anropsstyrd trafik, ett område i söder, ett i norr. Syftet är att ge resmöjligheter till och från hållplatser som inte trafikeras av övriga linjer. Det exakta utförandet behöver enligt konsulten utredas närmare.

FOTNOT: ANTAL PÅSTIGANDE UNDER MÄTVECKAN MÅ-FRE. JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons