Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deras styrka ger ett lyft

Annons

För tredje året har de efterlevande till Wille Reijer delar ut ett stipendium ur den fond som instiftades till minne av profilen, kraftkarlen och ungdomsledaren som initierade bildandet av Mockfjärds Atletklubb.

Såväl den första stipendiaten Bittis Stafsudd som fjolårets stipendiat, landslagslyftaren Lars Andersson, fanns på plats för att hylla årets stipendiater, som resultatmässigt lyft sig (!) till landslagsnivå.

- Med Dennis och John har vi nu haft sju medlemmar som varit uttagna i landslaget, förklarade Mats Reijer inför 15 av klubbens ledare och elitlyftare.

John Söderholm är visserligen bosatt i Uppsala, men han representerar Mockfjärds AK och har varit hemma i klubben och bygden sedan hans far Tom deltog i ett OS-läger i Mockfjärd.

- Vi betraktar både Dennis och John som Mockfjärdsgrabbar, förklarade klubbens ordförande.

Dennis tävlar i 77-kilosklassen, har personbästa på 112 i ryck och 140 i stöt, och är svensk mästare såväl individuellt som i lag. John, som tävlar i 94-kilosklassen, har ryckt 140 kg och stött 166. Bland hans meriter märks en andraplats vid Nord-iska mästerskapen.

Mockfjärds AK, som har ett 50-tal medlemmar, firar nästa år 30-årsjubileum och ska tillsammans med Falu AK arrangera både SM och B-SM. Men en för framtiden ännu viktigare händelse är att klubben i dagarna inlett utbyggnaden av träningslokalen.

Totalt ska projektet, som är kostnadsberäknat till 750 000 kronor, ge ytterligare 160 kvadratmeter golvyta och avsevärt förbättrade träningsmöjligheter för såväl allmänheten som elitlyftarna.

- Satsningen ska göra klubben och Mockfjärd ännu starkare, säger Mats Reijer.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons