Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den nye ljusblå Melker Betyg är bra för svaga elever

Annons

Svar till Melker Andersson

Melker Andersson har gång efter annan ondgjort sig över socialdemokratin och i synnerhet dess företrädare. Jag börjar förstå att det är på den nivån de nya ljusblåa moderaterna vill föra debatten.

Det märkliga är att man inte visar fram den politik man själva står för, många minns säkert förra valet då moderaterna gick till val med 130 miljarder i skattesänkningar, vilket det svenska folket inte köpte.

Denna gång är de ljusblå lite försiktigare i sitt språk, nu går man ut med att de svenska skatterna borde sänkas till EU-nivå, vilket är en sänkning av skatterna med 250 miljarder, men det vill man inte tala om.

250 miljarder är en ofattbar summa, det är mer än vad hela polisväsendet eller pensionssystemet kostar.Vilka ska då betala för detta stora systemskifte?

Det mesta tas genom taxehöjningar i sjukvården, tandvården. En stor del tas genom att a-kassan sänks från 80 till 65 procent plus att egenavgiften höjs med 300 kronor i månaden. Avdraget för fackföreningsavgiften kommer att tas bort.

En sämre a-kassa till ett högre pris kommer att bli ett slag mot fackföreningsrörelsen och arbetslösa. Det här är bara en del av vad moderaterna vill dölja. Tänk er för!

SVEN GUNNAR CARLSSON HEDEMORA S-FÖRENING

Mer läsning

Annons