Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den ljusnande framtid är vår

Annons

Det här med riksväg 50 genom Ludvika kan man kalla för ett sendrag. Efter alla dessa årtionden återigen lagt på is. Jag undrar om det inte vore lika bra att ordna med en färja i händelse av att isen smälter.

Enligt Bertil Bratt: Försköna omgivningen, till exempel Roths äng, ett paradis. Bad och lustgård vid Hammarbacken. Arne Jansson, citat: "Med riksvägen utanför går det att planera i centrum".

Enligt kommunalrådet tillsammans med fp "ett bra förslag". Lägg glastak över gågatan. Ett Stål-satt glastak förhindrar oss bland annat att komma på hal is.

Ur vägen är det inte, att Christer Lindberg ordnar fler trevliga träffpunkter. För närvarande har vi korsningen Fredsgatan- Eriksgatan. Den smäller högt.

Mitt riksvägsförslag: Bygg vägen från Finnäset ut i Väsman. Färja över sjön till berget norr om Hammarbacken. Därefter tunnel genom berget mot Borlänge. I kombination med detta kan en vattentunnel byggas till VB Energis kraftstation. Hästkrafter att vinna.

Färjans svallvågor kan ersätta äventyrsbadet. Allt positivt för Ludvika. En idyll: Vackra ut- och infarter. Tunnels mörker i kontrast till den öppna sjön. Vi får tillfälle att stanna, se och begrunda vår storslagna industri. Trivsam bosättning och bra arbetsutsikter (enligt Nuder kommer arbetslösheten att vara noll, om han får ta in lika många invandrare, som vi har arbetslösa).

Ludvika blir en stad under glas och ram. Sjöväg och vidsträckt natur. Och från tunnels mörker kan vi jubla. Den ljusnande framtid är vår.

GUNNAR KARLSSON

Mer läsning

Annons