Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den kungliga prakten

Annons

Kostnaderna, inklusive apanaget för monarkins upprätthållandet angavs till cirka 90 - 100 miljoner per år. Detta innebär att Sveriges befolkning ger en futtig tia per person och år till kungafamiljens uppehälle inklusive kringkostnader vad nu dessa kan vara.

Jag måste säga att jag betalar gärna den där tian för att bara få njuta av den kungliga prakten som faktiskt är en symbol för svenskhetens skönhet samt är en samlande kraft i vårt samhälle.

Jag kan inte med bästa vilja förstå dessa sköntalande monarkimotståndarna och deras skäl med vilka de försöker ge till stöd för avskaffandet av monarkin, såsom kostnad och ärvd befattningstillsättning.

Jag vill hellre bli av med alla droghandlare, dåliga tv-program, fifflare, giriga företagsledare, porr- och våldsfilmsproducenterna, onyttiga politiker och allt annat som skapar stora bekymmer och onödiga kostnader utan att skapa samhällsnytta och njutbar skönhet i tillvaron.

Jag har förstått att de som vill avskaffa monarkin och ersätta densamma med republik har inte gjort någon typ av omvärldsanalys utan uttrycker sig bara med det som spottet för med sig till pratnerverna i munhålan. Dessa människor har aldrig mött och ej heller haft kontakter med Sydamerikas indianer eller med Asiens fattiga, underkuvade människor vilka inte fått njuta av den vite mannens nöjen.

Dessa människor skulle likt mig njuta av den skönhet som kungligheterna synbarligen presterar tillsammans med de omgärdande befattningar kring och i monarkins inre.

Låt oss ha vår monarki, den hör till de minoriteter i världen som vi måste bevara till de kommande generationerna och naturligtvis måste ni vara klarsynta med hur ni uttalar er om minoriteter.

Låt oss ha vår monarki för vår trevnads skull, för en tia per år. Det blir absolut inte billigare och ej heller njutbarare med en republik för andra än för dem som låter sig korrumperas. Våra lagar och kungligheternas traditionella inre styrning tryggar att korruption inte florerar i deras kretsar såsom det gör i samhällsfunktionerna där av monarkimotståndarna valda personer agerar och spenderar medborgarnas sparade tillgångar till egen och släktens nytta och detta utan att bli straffade!

Jag är invandrare och har sett mycket av det som sker i världen på nära håll och jag ser fördelarna på ett annat sätt än dem som är vana vid att uttrycka sin avundsjuka som ett politiskt krav utan att tänka på konsekvenserna.

Jag vill inte pruta bort min livsharmoni och skönhetsupplevelse genom att låtsas kunna spara en tia om vi gör oss av med monarkin! Leve vår monarki för all tid!

OLAVI TIMONEN

Mer läsning

Annons