Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

-Den här tiden har tärt på krafterna

Annons

- Jag blev så lättad att det kändes som om jag gick ner tio kilo i vikt.

Det säger Josefine Isberg efter gårdagens besked från Folksam.

Nu ser hon fram emot att den nedbrunna villan byggs upp igen.

När Ingbritt Wallsten från Folksam ringde på måndagsförmiddagen och bad om ursäkt för försäkringsbolagets agerande började Josefine Isberg gråta av glädje. Hade det inte varit för Folksams misstankar skulle familjen haft ett nybyggt hus att fira julafton i. Nu ser Josefine fram emot nästa julafton.

- I eftermiddags var jag i Falun och jag kunde inte låta bli att titta på tapeter, berättar hon.

Josefine ringde sin man Daniel som veckopendlar till Stockholm. Han ville prompt åka hem till Hedemora mitt i veckan för att fira beskedet.

-Han tyckte att det har vi råd med nu när vi slipper betala hyran för den temporära bostaden, säger Josefine.

Trots glädjen finns bitterheten över försäkringsbolagets behandling kvar.

- Jag tycker att Anders Eklund på Folksam, som har drivit hela den här processen mot oss, borde byta jobb och efter allt som vi tvingats gå igenom borde Folksam stå för självrisken på 105000 kronor.

Paret Isberg har varit i kontakt med en advokat. Samma dag som telefonsamtalet med Ingbritt Wallsten ringde advokatbyrån för att meddela att fallet var värt att gå vidare med. De hade inte fått veta att Folksam tagit tillbaka sina anklagelser.

-Det är konstigt att Folksam inte har kontaktat vår advokat, tycker Josefine Isberg.

I nuläget vet hon inte om hon vill gå vidare och kräva ytterligare kompensation av Folksam. Å ena sidan känner hon sig fortfarande kränkt, å andra sidan bävar hon inför tanken på en utdragen rättsprocess.

-Den här tiden har tärt på bådas krafter och på vårt förhållande, men vi har klarat det och kommit närmare varandra, säger Josefine, som menar att det som inte dödar härdar.

Hon är tacksam för allt stöd de har fått, inte bara från vänner, utan även från främmande människor. Josefine berättar att femåriga dottern Nathalie fått julklappar från anonyma avsändare.

-Vi åker förbi platsen där huset stod på väg till dagis. Nathalie frågar jämt när vi ska bygga upp huset. Efter beskedet i dag undrade hon om Folksam kommer att sluta bråka med oss nu.

STAFFAN WESTERLUND

Mer läsning

Annons