Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Den åtalade hamnade snett tidigt i livet"

Annons

Frilansjournalisten Per Lindelöw från Malmö följer, för Kvällspostens/Expressens räkning, rättegången mot den misstänkte mordbrännaren.

- En kille som i huvudsak hela sitt liv stått utanför allting, säger Per om 42-åringen.

Mannen, som nu sitter inför tinget i Mora, har varit misstänkt för bränder i södra Sverige under många år. Han har dömts i tingsrätten men friats i hovrätten.

Mannen, som bott i Kristianstad, blev tidigt kriminell. Föräldrarna och styvföräldrarna var ute och stal och hade barnen med sig. Grabben hamnade på en ungdomsvårdsskola, men stal en bil och försvann därifrån.

Ett tag kom han på ett sätt att tjäna pengar genom att ringa upp betalnummer, något som Televerket satte stopp för. Efter det kom han i konflikt med Televerket och då misstänktes han för att ha satt eld på telestationer.

Mannen har ibland åkt fast för stölder, men det är framför allt genom misstankarna om de anlagda bränderna, som han blivit uppmärksammad. Polisen i Skåne har lagt ner massor med arbete på att spana på 42-åringen, något som han varit medveten om.

- Att polisen i Skåne lyckats få rikskrim att sätta in spanare på mannen, är ett tecken på att han hamnar högt upp på listan över samhällets fiender, säger Per Lindelöw.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons