Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstranter mot SD i Karlskrona

Annons

Demonstranter planerar en blockad mot Sverigedemokraternas riksårsmöte i Karlskrona. Tanken var dessutom att samlas i en lokal vägg i vägg med Sparresalen, där SD-mötet äger rum.

"Folkkök samt sovplatser kommer att finnas i vårat ungdomshus, som ligger vägg-i-vägg med lokalen SD hyr" skrev organisationen Nazifritt Karlskrona på internet. Men sedan TT uppmärksammat noteringen togs den bort på tisdagseftermiddagen.

Han säger att någon med anknytning till föreningen troligen har lagt ut inbjudan att använda lokalerna i samband med demonstrationerna mot SD, men att det skett utan att Odens styrelse tillfrågats.

På internet uppmanar organisationen Antifascistisk aktion (Afa) så många som möjligt att komma till Karlskrona och protestera mot SD-mötet. En demonstration planeras den 19 maj på Stortorget och det talas också om en blockad av SD-lokalen. Tonen i Afa:s kallelse är hård och gäller en demonstration "med alla till buds stående medel".

Hoten inför riksårsmötet, som beräknas samla 150_200 delegater, måste tas på allvar menar Åkerlund, men tillägger att han litar på polisens förmåga att ge skydd.

Jan Hansson, som svarar för polisens planering inför riksårsmötet och motdemonstrationer, säger till TT att inriktningen är att samråda med de olika parterna så att alla får möjlighet att uttrycka sin mening utan konfrontationer.

Sverigedemokraternas riksårsmöte har senarelagts på grund av svårigheten att hitta någon som vågar hyra ut en möteslokal. Sedan Norrköping, Saltsjöbaden och danska Köge backat ur har Karlskrona kommun sagt ja till partiet.

TT

Mer läsning

Annons