Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demokratidagar på Peace & Love

Annons

Peace & Love-festivalen har en uttalad ambition att vara något mer än bara en musikfestival. Festivalens eviga budskap är mångfald och förståelse och gemenskap och varje år har Peace & Love dessutom särskilda teman som man lyfter fram lite extra.

Årets tema är demokrati och eftersom det är valår riktar man sig särskilt till förstagångsväljarna för att uppmuntra till diskussion kring demokratifrågor.

Och för första gången i festivalens historia viks dessutom hela tre dagar åt temat.

- Att det inte varit så tidigare var en resurs- och personalfråga. Men efter fjolårets succé känner vi fått en sådan bra organisation att vi kan satsa på budskapet mer specifikt, förklarar Sara Olsson.

Demokratidagarna arrangeras i anslutning till sommarens Peace & Love-festival och kommer att hållas i och kring Folkets hus i Borlänge. Och ambitionen är att det mesta ska vara kostnadsfritt.

-På torsdagen ska vi vara på Sveatorget och ha en kick-off för festivalen som börjar dagen därpå, avslöjar Sara Olsson.

Under temadagarna kommer deltagarna att bjudas på föreläsningar, seminarier, debatter, workshops och film på temat demokrati.

- Vi kommer att ha kurser i hur man spelar gitarr, gyckling, graffitti och hur man skriver ett medborgarförslag. Det blir en bra blandning av allt från stora föreläsarnamn till Unga slöjdare, säger Hjalle Östman på projektet Framtidsprojektet som tillsammans med Peace & Love och Borlänge ungdomsråd arrangerar temadagarna.

Dessutom har en rad namnkunnig gäster bjudits in till demokratidagarna. De som hittills är klara för medverkan är bland andra miljöpartiets Gustaf Fridolin, America Vera-Zavala från Attac-rörelsen, chefredaktören Zanyar Adami och debattören Mattias Svensson som är knuten till den liberala tankesmedjan Timbro.

- Förhoppningsvis kan temadagarna bli ett forum där tankar kring vad en demokrati är och bör vara diskuteras öppet, säger Sara Olsson.

DANIEL SWEDIN

Mer läsning

Annons