Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Delade känslor bland personalen

Annons

Lagom till julhelgen kommer beskedet. 40 jobb ska bort vid Dagab om 1,5 år. Patrik Andersson säger att reaktionerna på golvet varit förhållandevis lugna.

-Men många firar inte jul med gott humör. En taskig julklapp.

Under en tid har det känts som nedläggningshotet funnits i luften. Att verksamheten vid Dagab i Borlänge varit hotad. Därför menar en del att det är bra att det nu kommer ett besked - och att Dagab dessutom tänker bygga och satsa i Borlänge.

-Alla har känt på sig att något skulle hända, säger Patrik Andersson och bekräftar att känslorna är delade.

- Man blir ledsen och besviken. Samtidigt har man trott att det ska läggas ned. Många vill inte måla fan på väggen än, eftersom vi inte vet mycket.

Några fackliga förhandlingar har inte påbörjats. Det sker efter årsskiftet.

Men Patrik Andersson konstaterar att en del säkerligen kommer att ägna julen åt att fundera på sin egen framtid. Om de har ett jobb kvar. Och vilket jobb, i så fall.

-Dagab är ute i god tid, det är positivt, det finns tid att söka andra jobb.

Andersson hoppas att det i slutändan inte ska behöva bli så illa som det ser ut i dag. Hur många tjänster som kan klaras med naturlig avgång vet han inte, men gissar på kanske ett tiotal eller däromkring.

Mattias Linnros är den senast anställde hos företaget. Han har varit fast anställd i bara två månader. Hur framtiden nu blir, vet han inte.

-Men för min del är det ingen fara.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons