Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Stärk servicen i socialt utsatta områden – flytta ut kommunal verksamhet till Tjärna ängar

Annons

Vi socialdemokrater tycker det är en självklarhet att hela Borlänge ska hålla ihop, därför vill vi flytta ut kommunal verksamhet till Tjärna ängar. Vi behöver en social hållbar utveckling i hela vår stad, den kommunala servicen måste stärkas i områden som är socialt utsatta.

Vår kommunala organisation gör vad som förväntas av den, men det krävs mer på Tjärna ängar. Nu måste vi höja vår ambitionsnivå då den kommunala närvaron är sammankopplad med Borlängebornas tillit och sammanhållning till varandra.

Tillsammans med borlängeborna jobbar vi socialdemokrater för att utveckla Borlänge, där vi ställer krav på varandra och hjälps åt. I vår stad ska både kvinnor och män gå till jobbet. I en kommun måste det råda balans mellan effektivitet och närvaro, vi har utmaningar på Tjärna ängar men utmaningar är till för att lösas.

Vi socialdemokrater tycker det är viktigt att kommunen tar steget ut på Tjärna ängar, så vi finns närmare invånarna. Att vara det är bra både för den kommunala verksamheten och för Borlänges hållbarhet.

Vi måste bryta utvecklingen där flertalet av de kommunala tjänstemännen med kompetens samt akademiska utbildningar i ryggen sitter på stadshuset. Tjärna ängar är värd dessa personers kunskaper och vi vet att en rättvis fördelning av resurser är nödvändigt för utvecklingen av Borlänge.

Om vi flyttar ut kommunal verksamhet till Tjärna ängar gör vi en stor kursändring, vilket behövs då vi lever i en ny tid och verksamheten i bland inte är anpassad till samhällsutvecklingen.

För oss socialdemokrater är det självklart att hela Borlänge ska hålla ihop och just därför är det viktigt att flytta ut kommunal verksamhet till Tjärna ängar och till andra områden där behov finns.

Att göra så är smart politik då vi skapar de bästa förutsättningarna för att få fler människor i arbete samt en bra service för Tjärna ängar vilket i förlängningen leder till ett bättre Borlänge. Ett Borlänge där alla som kan jobba ska jobba, där vi ställer krav på varandra och hjälps åt.

Vi kommer att stötta i med- och motgångar med vårt arbete och vi är övertygade att vi kommer lyckas i vårt arbete som går ut på att hela tiden utveckla Tjärna ängar och Borlänge. Och detta med målsättningen att alla människor ska kunna förverkliga sina livsdrömmar.

Christian Kaddik, Monica Bodin, Maslah Omar, Leopoldo Letelier, Mohamed Gure, Jan-Olof Lindvall, Socialdemokraterna Tjärna ängar/Paradiset

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons