Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt på webben

Annons

Sjukt! Det ska finnas bevis innan ett körkort dras in. Det finns väldigt bra tester i dag som kan visa om någon har problem eller inte.

Läkarna har för mycket makt i dag, de är ju inga gudar som alltid ställer rätt diagnos.

Idiotiskt! Om till exempel en periodare enbart kör bil under sin nyktra period. Ska han då straffas, fastän han aldrig kör full?

Vi lever i ett fritt samhälle, och ska inte straffas för misstankar. Däremot kan man gärna sätta ännu hårdare straff vid konstaterade fyllekörningar.

Orättvist! Att bli av med körkort utan att ha gjort något fel är inte rätt. De som åker fast för rattfylla kan klara sig med böter och förlorat körkort i en månad.

Vad är det för rättvisa?

Rättsosäkerhet! Än så länge är regeln att man bortom allt tvivel ska ha befunnits skyldig för att kunna fällas till ansvar. Tillåter vi att misstanken räcker öppnas porten för godtyckliga beslut. Nej, misstanken räcker inte i en rättstat.

Nej nej nej! Jag har med egna ögon sett denna regel tillämpas på en nära anhörig (morfar). Han hade förhöjda levervärden då han tog blodprov för något helt annat. Efter en mycket tvetydig utredning drog man hans körkort.

Men jag vet till 100 procent att han bara dricker kanske en gång i månaden, vilket inte ger förhöjda levervärden på grund av alkohol.

FD MISSBRUKARE BOXAR-BOSSE K:E JEAN-FRANÇOIS LOISE (M) MATTE

Mer läsning

Annons