Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt om sporthallen - ful eller snygg

Annons

Flera deltagare menade att hallen är direkt ful och undrade vad kommunen ska göra för att snygga till den.

Håkan Elfving, biträdande kommunchef, svarade att det kommer att hända "saker" och kommunalrådet Anders Ahlgren (c) uppmanade alla att vänta med att döma ut exteriören tills den är klar.

-Det här är en löjlig diskussion, om vi ska recensera utseendet på pågående byggen kan vi göra det när det gäller även hyreshusbyggena i Djurås och Mockfjärd. I dag saknar de både tegeltak och rödfärg och ser hemska ut, sade han och tillade:

-Vi har under två medborgarträffar visat hur hallen kommer att se ut. Det blir en stor skylt med namnet samt en yta som kan skyltas med affischer och evanemangsbudskap av samma typ och samma storlek som vi haft och har på Lindberghallens östra gavel. De här affischerna ska kunna bytas ut så att de alltid är aktuella.

Han rekommenderade alla intresserade att ta sig en titt inne i hallen och hävdade att det blir "en kanonhall".

Kommunstyrelsen har tidigare beslutat att den ska heta Sporthallen och invigas den 10 mars.

Men den tas i bruk redan den 3 februari. Då spelar innebandyklubben Björbo-Floda en match, som följs av en seriematch mellan Mockfjärds damhandbollslag och Västermalms IF och därefter en match mellan elitserielaget Lindesberg och handbollsklubben MittDalarna.

Under den officiella invigningen den 10 mars, blir det en show, regisserad av Stina-Kari Axelsson, med musik, dans och andra uppträdanden.

Dagen därpå blir det öppet hus, under vilket föreningar visar upp sina verksamheter och bjuder på jippoarrangemang.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons