Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Liberalerna var det enda parti som röstade mot en ansökan till skid-VM 2025

Annons

Skid-VM ansökan 2025 var ett av beslutsärendena på tisdagens arbetsutskott. Liberalerna var då det enda partiet som röstade emot detta förslag. Vi ser att det finns en hel del som måste lösas innan en ansökningsprocess startar.

Liberalerna tycker att det måste finnas tydliga kalkyler att ta ställning till. Då flera felkalkyleringar gjordes inför förra VM är det mycket viktigt att det denna gång läggs fram en trovärdig inkomst- och utgiftskalkyl innan en ansökningsprocess påbörjas.

Då vi hört en massa olika belopp cirkulera, bland annat 30 - 40 miljoner behövs tydliga underlag att ta ställning till.

Liberalerna anser också att de övriga handlingarna till ärendet var sent utskickade då de förra fredagen. Alla handlingar ska komma minst sju dagar innan ett möte och detta måste respekteras även av kommunstyrelsens utvecklingsutskott.  Detta gäller även för ett beslutsärende.

Under mötet kom ett nytt beslutsförslag som lades på bordet med en ny rubrik och med nya att-satser. Vi yrkade då bordläggning av ärendet. När inte mötet gick med på detta reserverade vi oss mot förslaget.

Frågan om hanteringen av ansökan till skid-VM 2025 är viktig för oss i Liberalerna och vi har varit tydliga hela tiden med att begära underlag på hur mycket ett kommande skid-VM kommer att kosta.

När nu ett ärende läggs fram väldigt sent och med dåliga underlag reagerar vi återigen och undrar varför det kom så sent och varför handlingarna inte var utsända i tid.

Under mötet i kommunens utvecklingsutskott var det vi som diskuterade mot att en ansökningsprocess skulle påbörjas om skid-VM 2025, inget annat parti höll med oss utan vi fick stå själva på barrikaderna. 

Liberalerna var det enda parti  som röstade emot att en VM-ansökningsprocess ska påbörjas.

Vi kommer inte ge oss i denna fråga och kommer fortsätta verka för att Falubornas skattepengar ska vara där de gör störst nytta. Detta är en så viktig fråga för Faluborna och ska inte slarvas bort. Därför kommer vi fortsätta stå upp i denna fråga även i framtiden

Åsa Nilser (L), ledamot kommunstyrelsen utvecklingsutskott, ersättare i kommunstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons