Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Klart vi Ludvikabor vågar protestera mot nazisterna – gör vi inte det lär ju fler flytta hit

Annons

I förra veckan såg jag det lokala nyhetsinslaget från Ludvika om NMR och 1 maj. Jag hörde en reporter läsa ett citat från någon som inte ville medverka i bild som sa att vi Ludvikabor är skrämmande tysta.

Här om dagen läste jag också en insändare i DT från en Ludvikabo som menar att vi vanliga Ludvikabor kanske inte vågar protestera mot nazisterna.

Under 1 maj kommer det, förutom de olika partiernas demonstrationer, finnas åtminstone tre arrangemang på olika platser i staden som alla präglas av kärlek. Kyrkans "Störst av allt är kärleken" med aktiviteter för hela familjen, Dalarna mot rasisms "Ett Ludvika för alla" med tal och uppträdanden och Clowner mot nazister som sprider skratt.

En protest behöver inte innebära att man står på barrikaden. En protest kan vara ett deltagande i någon av de kärleksfulla arrangemang som anordnas. Att man går dit är ett kraftfullt ställningstagande i sig.

Om vi inte vågar protestera nu, hur ska vi våga säga något när nazisterna upplever att vi godtar deras hat, och ännu fler av dem flyttar hit?

Sandra Christiansen, Ludvika

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons