Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: FFS: Vi vill ha nya lekplatser och gratis kollektivtrafik i Ludvika kommun

Annons

Lekplatser uppmuntrar till lek och rörelse utomhus, och leken är en nödvändig del av barnens utveckling. En lekplats är en mötesplats för såväl barn som vuxna. Ludvika kommun saknar moderna lekplatser i Grängesberg, Säfsbyn och Håksberg och Folkkampanjen för sjukvården anser att kommunen därför inte möter behovet hos invånarna i dessa orter. Nya lekplatser skulle också göra orterna mer attraktiva för turism.

Vårt sjukvårdsparti vill därför att man i Grängesberg, Håksberg och Säfsbyn anlägger nya variationsrika och attraktiva större lekplatser, som främjar kontakten mellan kommunens invånare, såväl unga som vuxna.

Lekplatserna ska utformas på ett sätt som erbjuder hög säkerhet, samt god tillgänglighet för barn och vuxna med funktionsnedsättning. I anslutning till lekplatsen skall det finnas en gräsyta, som skapar förutsättningar för spontanidrott och picknick, samt ett litet utomhusgym. Det senare i enlighet med vårt tidigare omtyckta förslag om nya utomhusgym vid våra populäraste lekplatser.

Om vårt uppskattade förslag om gratis kollektivtrafik även införs, blir det dessutom lättare för barnen att ta sig till sin lekplats!

För att lekplatserna ska bli så bra som möjligt för barnen som ska använda den, vill vi att de själva ska få vara med och utforma de nya lekplatserna, inom den ekonomiska ram som blir bestämd. Det leder troligen till större ansvarstagande för lekplatsen och till en känsla av delaktighet. Denna delaktighet kommer förhoppningsvis ge inspiration för en vilja att även senare i livet vara med och fatta beslut i samhället och få en tro på det demokratiska systemet.

Mot bakgrund av det föreslår vi kommunfullmäktige beslutar:

• Att man anlägger nya större kommunala lekplatser i Grängesberg, Håksberg och Säfsbyn.

• Att gratis kollektivtrafik inklusive flexbussar införs i hela kommunen

• Att man genom medborgardialog och medborgarförslag som inkluderar barnen, inbjuder till diskussion om placering och utformning, samt att Ludvika kommun tar aktiv hänsyn till barnens önskemål.

• Att man fullt ut inför äkta medborgarförslag för allmänheten direkt till kommunfullmäktige

Ken Swedenborg (ffs)Fullmäktigekandidat, Specialistundersköterska,

Anni Andersson (ffs)Fullmäktigekandidat, Undersköterska,

Rose-Marie Westerlund (ffs)Fullmäktigekandidat, Vårdstuderande

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons