Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Att polisen saknar förtroende för kommunledningen visar att Borlänge behöver Alliansen

Annons

Det är allvarligt när polisen uttalar att de inte har förtroende för den politiska ledningen i vår kommun. En ny politisk ansvarig måste utses. Förtroendet måste återupprättas. Ett nytt sätt att från politiskt håll leda de frågor som rör sociala insatser och brottsförebyggande arbete är helt nödvändigt. Omgående!

Sedan är det tydligt att vi behöver en annan ledarstil överlag i vår kommun. Ett mer ödmjukt och reflekterande ledarskap.  Ett ledarskap som kan skapa samverkan och goda relationer - även med organisationer utanför arbetarrörelsen.

Agerandet från Brottsförebyggande rådets ordförande - både i handling och i ord - är hittills det värsta exemplet på bristande omdöme. Men det är inte det enda exemplet på ifrågasatt ledarskap.

Ett annat av kommunalråden framställs som arrogant och konfliktskapande av sina egna partikamrater. Vi i oppositionen kan notera flera märkliga turer under förra året som tydligt visar på vänstermajoritetens bristande förmåga att föra samtal och respektera andras uppfattning.

En fritidsgård görs om till mötesplats och en av arbetarrörelsens organisationer får uppdraget att driva den utan att fritidsnämnden fattar något formellt beslut. Dessutom tillförs verksamheten 600 000 kronor – även det utan formellt beslut.

Tennisklubben får veta att tennishallen skall bli moské. Detta presenteras inte som ett förslag för klubben – utan som något redan bestämt. Inte heller här har några beslut fattats utanför sossarnas inre krets.

Kommunen skall köpa Folkets Hus och bygga om till kulturhus, meddelar kommunstyrelsens ordförande, utan varken behovsanalys eller ekonomisk kalkyl. Erbjudande om samverkan från en extern aktör avvisas utan att prövas.

En framgångsrik verksamhet för ensamkommande unga asylsökande i samarbete med Swedish Empowerment Center (tidigare Arbetslinjen Klippan) avvecklas under mindre smidiga former och ersätts av kommunens egen verksamhet. Ingen kvalitetsjämförelse görs. Kommunledningen tackar nej till extern värdefull kompetens.

Närmare 20 miljoner avsätts till sociala investeringar utan beräkningar på vilken långsiktig positiv effekt de skall ge eller hur de skall genomföras.  

Sedan har vi turerna kring Dalkurd som knappast präglats av goda samtal. Lägg till  ett havererat ridhusbygge som ett resultat av orealistiska kalkyler och bristande dialog.

Det vi i dagarna läser i tidningarna om misstron kring flera politiska ledare i den styrande majoriteten gör att många med oss ser fram emot valåret 2018. I år kan borlängeborna byta ett gammalt ledarskap mot ett nytt. Det kommer att göra stor skillnad.

Agneta Nyvall, Moderaterna      

Karin Örjes, Centerpartiet             

Monica Lundin, Liberalerna               

Jonas Hillerstrom, Kristdemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons