Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ordna fler drogfria alternativ

Annons

Förra helgen samlades ett tiotal ungdomar på Åsens Soldathem för upptakten till en verksamhet som ska arbeta för att skapa mer aktiviteter för ungdomar i Älvdalen.

Helgen arrangerades av Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning, CAN, som ställde upp med ledare som informerade ungdomarna om olika vägar att gå. Ledarna heter Therese Strömbäck och Emilia Lovek. Projektet kallas av CAN för Lokala hjältar och ska hjälpa ungdomar som är emot narkotika och alkohol att ordna olika aktiviteter på sina hemorter.

Efter en helg med mycket information, skoj och lekar på Soldathemmet är nu ungdomarna redo att börja arbeta mot droger.

- Vi hoppas det ska leda till att vi kan ordna fler drogfria aktiviteter än vi har nu, säger Emma Larsson och får medhåll av Alexander Olsson och Louise Persson, när de berättar om sitt jobb mot droger.

- Det behöver ju inte bara vara fester. Det kan också vara fotbollscuper, resor och annat som vi ordnar för att ungdomarska få något annat än droger att hålla på med, säger Louise Persson.

- Vi vill ge alternativ, säger de tillsammans.

Som vuxenresurser för gruppen av lokala hjältar finns fritidsledarna Tomas Nord och Gösta Hammarström.

De övriga lokala hjältarna i Älvdalen är Josefine Hansback, Annika Mattsson, Madeleine Jern, Erika Kristiansson, Fenja Dusinkierwicz, Kristoffer Hahlin, Anton Ryvang, Totte Hahlin och Alexandra Olsson.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons