Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill ha ett allaktivitetshus

Annons

-Det är dags att ungdomarna i Lima får vara med och dela på den kommunala kakan. Det skulle vara intressant att se en uträkning och jämförelse hur mycket som satsas per barn i Lima, Sälen och Malung, heter det i ett upprop som ligger till grund för namninsamlingen.

Namnlistorna har kommit in till kommunen och omfattar cirka 600 till 700 påskrifter som stöder idén om ett allaktivitetshus, som Ann-Louise Eklund (msp) föreslagit.

"Vi ungdomar och boende i Lima stöder Ann-Louise Eklunds förslag om att göra Smörblomman till en mötesplats. Vi vill att ni politiker satsar på ungdomarna i Lima", står det på listorna som funnits i skolan, affärerna och hos dörrknackare som samlat namn.

Förskolan Smörblomman kommer att läggas ner på grund av att barnantalet minskar i Lima så att behovet framöver täcks av förskolan i Skålmo.

Smörblomman ligger i ett stort gammalt hus, som kommunen äger, mitt emot affären i Lima kyrkby.

Clas Blank, Kevin Garpenklint och Linda Turesson är tre elever i sjätte klass i Lima och de tycker att Lima borde kunna få en mötesplats.

- Det måste finnas mer för oss unga i Lima. Nu har vi ungdomsgård, men bara en dag i veckan eftersom nya lokalen är så liten. Vi behöver också någonstans att kunna gå på helgerna och på sommarlovet. Med en mötesplats i Smörblomman kunde det bli något bra både för unga och för äldre i Lima, säger de tre skoleleverna.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons