Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De tjänar 10 000 mindre

Annons

UC har undersökt hur stor inkomst av tjänst som manliga och kvinnliga vd:ar har. De som ledde samma aktiva aktiebolag under 2003 och 2004 togs med i granskningen. I Dalarna blev det 1121 vd:ar. 107 av dem var kvinnor.

Undersökningen visar betydande löneskillnader.

En kvinnlig vd i länet tjänade i genomsnitt 287000 kronor per år 2004. En manlig tjänade i snitt 412000 kronor.

Per månad tjänar en kvinnlig vd 24000 kronor och en manlig 34000 kronor.

- Kvinnor är ofta soloföretagare. De börjar försiktigare med investeringar och anställningar, säger Lisbeth Hedin-Sahlin vid Företagarna i Dalarna.

Susanna Bergstrand B, startade för fem år sedan företaget Kliniken, en specialistklinik med inriktning mot öron/näsa/hals, hud- och estetisk vård.

Hon ligger lönemässigt ungefär som övriga kvinnor i undersökningen och tjänar runt 300000 kronor per år.

Hennes bolag har tre anställda och köper in tjänster från läkare och sköterskor.

- Jag kanske inte varit nöjd med den här lönen om jag varit anställd. Men nu satsar jag på att bolaget ska byggas upp. En dag så kanske jag kan börja om med ett annat bolag, säger hon.

Hennes inställning är att lönen ska sättas efter prestationen. Könet ska inte spela någon roll. Hon tolkar undersökningen så att könet kan ha viss betydelse.

Hennes råd för att få upp lönsamheten är att företagarna måste våga investera, det gäller både kvinnor och män.

-Man måste satsa för att visa att man tror på sin idé.

- De som satsat halvdant har inte klarat sig så länge, säger Susanna Bergstrand B.

Åsa Löfström, docent i national-ekonomi som gjort en statlig utredning om den könsuppdelade arbetsmarknaden, tror att de stora inkomstskillnaderna beror på att kvinnor och män arbetar inom olika branscher.

Kvinnor startar företag inom service, handel, restaurang och skönhetsvård. Män driver ofta bolag inom tillverkningsindustrin.

Det är lättare att få god lönsamhet för den som tillverkar något. Blir det olönsamt kan man minska antalet anställda. Kvinnor leder företag där människor gör jobbet i stället för maskiner. Det gör det svårt att få upp lönsamheten.

Hon noterar att kvinnliga vd:ar i Stockholm tjänar lika mycket som manliga vd:ar i Dalarna.

- Kvinnorna i Dalarna arbetar nog i samma branscher som i Stockholm, men lönsamheten är sämre i Dalarna, säger Åsa Löfström.

Agneta Stark, rektor för Högskolan Dalarna och forskare i företagsekonomi, menar att en förklaring till löneskillnaderna är att få kvinnor blir vd för större företag.

Hur ska kvinnor få upp sina löner?

- De måste komma in i maktpositioner och bli vd:ar för större verksamheter. Det finns ett rätt dåligt skämt som säger: Könsdiskriminering föreskrivs inte längre i lag, den upprätthålls av frivilliga krafter, säger Agneta Stark.

Tror du på kvotering?

-Det har funnits möjligheter för näringslivet att frivilligt ändra sig. Det har hänt väldigt lite. Jag tror att kvotering kan vara nödvändigt under en övergångsperiod, sedan vore det bra om kvoteringen bara försvann.

- Jämställdheten ramlar inte på naturligt. Liksom miljöarbetet måste det till att någon säger nu är det dags, säger Agneta Stark.

KENNETH WESTERLUND

Mer läsning

Annons